Üdv mindenkinek!
Látom, néhány "elvetemült" képes volt a koncert után éjjel még feljönni a netre :-) Én inkább lepihentem...
1. A hangerő tényleg gyenge volt. A tavalyi Metallica vagy az áprilisi Strato ebből a szempontból jobban sikerült. De mindegy, túltettem magam rajta...
2. Bruce kitett magáért, bár én nem láthattam őt a nyolcvanas években. Lehet, hogy régebben többet mozgott, de szerintem rá nem lehet panasz! Janick is szépen forgatta a gitárt :-) Adrian és Dave pedig nem arról híres, hogy végigtombolja a koncertet...
3. Már korábban (a strasburgi buli után) megírtam, hogy hiányolom a régi dalokat. Ez valószínűleg azért van, mert nem voltam kint a régi koncerteken, és szívesen meghallgattam volna őket. Nekem pl a Live After Death az egyik kedvenc lemezem, és arról is eljátszhattak volna egy-két számot! Nekem sajnos a World Slavery Tour (is) kimaradt az életemből. Ha annak idején kint lettem volna a BS-parkolóban, nyilván nem hiányolnám most a régi sikerszámokat. De én is úgy vettem észre, hogy igazából a klasszikusok alatt volt nagy hangulat. A Clansman és a Sign Of The Cross is tetszett! Az utóbbit ma újra meghallgattam, de a Blaze Bayley-s változat borzalmas... Maga a szám nagyon jó, csak hát egy bizonyos énekhang is kell hozzá :-) Clansman-ről ugyanez a véleményem, bár ott az énekhang elviselhetőbb. Jó lenne a Bayley-nótákat újra felvenni Bruce hangjával, de hát ez elképzelhetetlen. Nagyon bunkó húzás lenne, mármint Blaze felé. Tulajdonképpen a hozzá kötődő dalokat vennék el Blaze-től. És ez persze igaz az első 2 Di'Anno-s albumra is... Az újak közül kihagytam volna a Dream Of Mirrors-t, szerintem koncertre túl nyugis. Na jó, ez nem is lenne baj, de az viszont nem jó, ha túl sok a lassabb szám. Nagyon visszafogják a közönséget... Helyette játszhatták volna a Fallen Angel-t, az is új szám... A hosszú számokkal (mondjuk a 9 perces Clansman vagy a 11 perces Sign Of The Cross) pedig az a baj, hogy helyettük 2-3 másikat is leadhattak volna.
4. A háttérvásznak tetszettek, csakúgy, mint Eddie. A '84-es (legalábbis amit a videón látni) ugyan jobb volt, de Eddie az Eddie :-). Azért volt egy-két baki: a Sanctuary alatt nem húzódott el a függöny, vagy az Iron Maiden alatti "incidens", de úgy láttam, egyszer Janick is belegabalyodott a zsinórba - amit nem is csodálok a gitárforgatások után :-)
5. Előzenekar tűrhető volt, de ilyenkor senki sem rájuk kíváncsi :-)
6. A pólók drágák voltak, a CD-ért a 3500Ft egyáltalán nem volt sok!
7. A rockerlányok tényleg nem voltak rosszak :-)
The Evil!
Én ott voltam öt körül (akkor találkoztam egy ismerősömmel is), de még így sem tudtam beállni az első sorba :-( Téged sem láttalak, bár amint olvastam, nem véletlenül :-) Beálltam a negyedik sorba (a Dave/Adrian előtti helyre), ahol nem is volt sok gubanc ... egészen a Wicer Man-ig. Akkor sajnos beindultak "félmeztelen koncertmalacok" (:-)), és a szám közepén visszavonultunk békésebb helyre. Bár körülöttem normális (a zenét szerető, nem "koncertmalac") egyének álltak, sajnos a közelünkben beindult a lökdösőgép - volt, aki mást sem csinált, csak a körülötte lévő embereket nyomta be a darálóba. Ilyen környezetben nem lehet a zenére koncentrálni, hátmég énekelni :-( Hátrább viszont remek volt a hangulat!
Murray!
Hát ez nem igaz, már megint elkaptál valamit! :-)))
Szóval, összességében nekem nagy élmény volt ez a koncert, főleg amiatt, hogy ez volt számomra az első :-) És az első alkalom mindig szép emlék!
És ne baszogassuk egymást, felejtsük el az "az az igazi rajongó, aki ..." típusú beszólásokat is! Ez a topic eddig sem erről szólt, mindenki jól megfért egymás mellett...
UP THE IRONS!