Caipi Creative Commons License 2024.09.06 0 0 12636

Hogyhogy mit szeretnék, hajózni szeretnék. :) És nem akarunk se bulihajóra, se úszó vidámparkra, se gyerekkel teli hajóra menni, és mindenhol tolongó

tömegre se vágyunk. 

A Cruise Critic szerintem egy nagyon jó oldal, és hát azért az angolok / amerikaiak hajózóbb népek, mint a németek. Ott néztem ki a leírásokból, hogy melyik

társaság lehet nekem érdekes, a tulajdonosa igazából nem igazán érdekel. (A CUNARD is a Carnivalé. és akkor mi van? Ezerrel tartja az angol hagyományokat, és Southamptonban van

legtöbbet.) Persze nyilván ők német hajókról nem sokat tudnak, ezért aztán én se. :)

Igen, láttam, hogy az Infinity 23 éves, de tavaly vagy idén is újítgattak rajta valamit, nagyon jók a vélemények róla, és ahogy írtam, tetszik a beltér. 

Ami a költségeket illeti, amiről tudsz előre, az szerintem nem rejtett ár. :) A CUNARD-nál az angoloknak van napi borravaló, de ez eltávolíttatható, azaz nem kötelező, a német árban

viszont benne van. Mivel ezt múltkor is írásban igazolták, (és most a következőre is,) ezért eltávolíttattam, mikor persze mégis terhelték. ("Ó, ez automatikus", mondták.) De persze kiosztottunk azért ha jól emlékszem összesen 145 USD borravalót. 

Az ital meg teljesen jó nekünk alkalomszerűen fizetve, a CUNARD italcsomagjai nagyon nem érik meg. Így is ittunk tömérdek sört és Prosecco-t, meg Champagne-t is. :) Persze volt 250 USD OBC-nk is. (Legközelebb csak 170 lesz.) Az upgradelt Club kategóriában a szobához járt kávé(pod, Illy E.S.E. rendszerű)  meg üveges víz. 

De megnézem majd a TUI-t, ha így dicséred őket, azért nem hangzik rosszul egy olyan ár, amiben benne van az ital. :) És ne aggódj, miattunk nem szégyenkeznél, teljesen európai népek vagyunk. :) Én eleve gyerekkoromban 4, felnőttként 6 évet töltöttem kint Németországban, a beszédem alapján se tudnád, hogy magyar vagyok. De szegény férjem nem szeretné a dolgot, mert angolul ért valamennyit,

németül viszont nem, és már 2 amerikai buszos körútra is német irodával mentünk. :) /Mert olcsóbb, mert jobb helyeken alszanak, felnőttként kezelik az utasokat és sokkal több a szabadon beosztható idő./ 

Gondolom / remélem a Mein Schiff-eken nem a legegyszerűbb réteg utazik, mert akkor azt se szeretnéd/-m. Azokat ugyanis korlátlan alkohollal ellátva inkább elképzelni se szeretném. :) Azokat is szégyellné

valaki, ne hidd, hogy csak a magyarok ilyenek, a - jobb és kifejezőbb szó híján - prolik ilyen közegben mindenhol parasztok, csak nálunk a negyvensokév miatt sokkal több van belőlük. 

Előzmény: kirsan (12635)