Empok Nor Creative Commons License 2024.09.05 -1 0 24599

Szerintem a Mechanikus Narancs főszerepe óta már hozzászokott, hogy nem épp a legszimpatikusabb karaktereket fogja játszani. :) Egyébként szerintem nagyon jól hozta, amit adtak neki, sajnos maga a film szerintem a Nemezis utáni második leggyengébb Trek film lett, tele történeti lyukakkal. A hatodik film egyszerűen egy tökéletes lezárás volt a TOS karaktereinek, ahhoz hogy valaki ezt megpiszkálja, nagyon jó forgatókönyvre lett volna szükség és úgy tűnik, hogy az írók minden tehetségüket elhasználták a felfoghatatlanul zseniális mestermű, az All Good Things című sorozatzáró részre. Kirk és Picard találkozik, ami csodálatos ötlet, erre mit csinálnak? Egy koszos sziklán verekednek valakivel akit addig 3 jelenetben láttunk? A 60 éves Kirk-öt kéri fel verekedni?

És akkor még ott van Guinen Nexus-béli mondata, hogy bárhová mehet bármikorra Picard, erre mit csinál? Pár percet utazik vissza az időben, pont a rakéta kilövése előtt? Miért nem utazott vissza 1 hetet és akadályozta meg az egész tervet? Meg hát a maga a rakéta belerepül a csillagba és a bolygón rögtön látjuk a hatását, hogy sötét lesz? De hát a Naptól a Földig a fény 8 perc alatt ér el, még ha valaki térhajóművet is szerelt a rakétára, a hatását akkor sem érzékeljük még 8 percig, mert addig a fény még mindig utazik.

A TNG elképesztően magas színvonalához szerintem kissé gyenge volt ez a film, de azért megvannak a szép pillanatai, a legtöbb 2005 utáni Star Trekhez képest meg mestermű.

Előzmény: ron89 (24598)