Könyv: én a TNG-sre szavazok. A Kísértethajón kívül mindet mevettem.
Új sorozat/film:
Nos a First Contatct-et is Frakes rendezte, és az volt a BEST, úgyhogy nem e rendezéssel van a baj, Sőt, rendezői szempontból nem volt rosz az Insurrection. Valami más baja volt. Nem is tudom mi. Talán a forgatókönyv...
Az én sorozat ötletem (egyik):
A Dominion és a Borg nagy egymnásra találása után visszatérnek az Alfa Kvadránsba, és egy-két hónapos háború után győznek. A Föderáció szétesik, amikor egymás után válnak ki tagjai, hogy a túlélés reményében behódoljanak a Dominionnak, ugyanis a megállapodás értelmében, a be nem hódolt nemzeteket asszimilálhatja a Borg. A Föd. azonban az utolsó készleteit felhasználva elkészíti egy új hajót, a Bárkát, ami nagyobb és erősebb elődei valamennyiénél. A feladata azonban nem a harc, hanem, hogy meginduljon, elmeneküljön a Dominion-Borg flotta elől, és valahol, egy békésebb világban új Kvadránst teremtsen. A hajón ugyanis van egy elég nagy (óriási) modul (a hajó törzsének része, ami leválasztható ugyan, de csak véglegesen) amiben a Föld legtöbb élőlényének, és emberek sokaságának DNS mintái vannak lefagyasztva, arra várva, hogy egy kis klónozás után újra benépesítsék a 2. Földet. A hajón e mellett menedéket találtak más fajok képviselői is, de korlátozott számban.
Most nem írok le mindent, de a véleményekre kíváncsi vagyok. Nemzedéki történetről van szó. Az új haza megtalálásától kezdve, a visszatérésen át az Alfa Kvadráns visszahódításáért vívott háborúig. A cím: Star Trek - Dark Quadrant