AOTD on
Voivod - Nothingface
Az ezzel a lemezzel való legutóbbi, 4 évvel ezelőtti, majdnem megint kudarcba fulladó próbálkozásom óta valami áttört nálam Voivod ügyben, hisz azóta meghallgattam az Angel Rat-et is, listáztam a Synchro Anarchy-t is, úgyhogy könnyebb szívvel vágtam ebbe most újra bele. És valóban, most sokkal könnyebben átgördült rajtam. De: továbbra is tartom, hogy a lemez első és második fele nem egy súlycsoport, utóbbi jóval nehézsúlyúbb, pszichóbb, hovatovább értelmezhetetlenebb. De még cirka 30-35 év, és fel fogom én is fogni. 8/10
Swallow The Sun - Moonflowers
Én ezzel most meghökkentő módon jól elvoltam (mármint én hökkentem meg), sőt, határozottan merem állítani, hogy tetszett. Szép, komótos bánatzene, egészséges időközönként érkező megdörrenésekkel. Le se tagadhatnák, hogy finnek. 8/10
Lynyrd Skynyrd - Street Survivors
Mit mondjak, érdekes kontraszt volt a Swallow The Sun után, erőltetnem kellett kissé az agyamat, hogy életigenlőbb hullámhosszra váltson. :) Ezt a zenekart csak filmekből ismerem, rendszeresen használják itt-ott a dalaikat. Van ugyan nekem is egy Greatest Hits elmentve, de sosem jut eszembe előszedni. De azt vagyok kénytelen mondani erre is, hogy ez egy jó lemez. Feelgood, ízléses gitározással felvértezett zene, bár időnként túlságosan bárzenés klimpírozásba torkollanak a dalok. Nem véletlen, hogy siker lett, persze ehhez az emberek jellemző morbid (de valahol érthető) szokása is hozzájött, hogy ha egy bandában meghal valaki, akkor az aktuális kiadványt többszörösen vásárolják (lásd még: Back In Black), márpedig ugye ennek a lemeznek a megjelenése után három nappal történt a sajnálatos repülőbaleset. 7,5/10
AOTD off