BerCLas Creative Commons License 2024.09.01 -7 3 21454

Ezzel nekem csak mindig az a bajom, hogy minden viszonyítás kérdése. Amikor nyaralni "kell menni" az mindenkinek kedvére való (és most nem arra gondolok, hogy a gyerekek miatt, mert az egy más kérdés). Ha valaki elmegy egy koncertre arra sem sajnál 30-40 ezret (és egy alkalom), vagy egy nyári zenei fesztiválra is költ több tízezret (pár nap).

Nekem például egy 60 ezres telefonom van, az idei nyári ruházatom 1 cipőből, 1 nadrágból (!) és 3 pólóból állt. Fiatalokon, ha figyelembe veszek mindent ami rajta van, vagy amit a zsebében hord akár 1 millió Ft is lehet !!!  És ezeket a szülők veszik meg és bár nyilván nem mindenki, de nem is csak a gazdagok. De huszonévesek is, akik már keresnek pénzt, de egyáltalán nem dúskálnak az anyagiakban.

Én tiszteletben tartom mindenkinek az anyagi lehetőségeit, de elég komoly belelátásom van ezt a témát illetően. A megjátszás még mindig nagy "divat", így mindenre valóban nem is juthat pénz. Persze ez sokakra nem vonatkozik, de bőven vannak emberek, akikre igen. És vannak, akik valóban jól osztják be a pénzt, mert megvan hozzá a kellő intelligenciájuk, de mégsem tehetnek meg sok kedvükre való dolgot. Őket megértem, a "másik felét" nem annyira.

Előzmény: dd20120519 (21453)