Nekem nagyon tetszett a Maiden koncert. Van benne valami, hogy kicsit halk volt, a három gitár sem szólt elég hangosan, a két Blaze-es nótát én is kihagytam volna, inkább nyomhattak volna valamit a Somewhere...-ről, de olyan koncertprogram nem létezik, ami mindenkinek tökéletesen tetszene.
Voltak még hibák: Nicko hibázott, amikor Bruce beszélni akart, nem mindig szólt a mikrofon, húrszakadás Gersnél (ez mindig bent van a pakliban), rosszul behangolt gitár a cserénél, háttérfüggöny elakadása... de nem ezek a lényeges dolgok, ettől koncert valami és nem egy túlpolírozott, hibátlan akármi.
Hogy miért tetszett a hibák ellenére a koncert?
1. Amikor kisgyerekként először láttam a Live After Death videót, a véres veríték kirázott a félelemtől, és a zsebpénzemen rögtön megvettem a Powerslave-ig mindent frankó kalózkazikon. Na, ugyanez a borzongás tegnap is megérintett.
2. Bruce egész egyszerűen hihetetlen dolgot művelt: lefutott egy kismaratonit, mászókázott egy csöppet, meg mellékesen tökéletesen elénekelt minden. Élőben ilyen énekhangot eddig csak egyetlen embertől hallottam, egy bizonyos Geoff Tate-től (QR).
3. Valahogy sohasem szerettem Gers személyét. Nem tudom, miért, talán, mert számomra a Maiden legjobb korszaka a Seventh Son-nal zárult, a következő lemezek vagy csak részben (Fear...) vagy egyáltalán nem tetszettek (Blaze-es dolgok), és ez a korszak Gers-hez is köthető (persze nem biztos, hogy van összefüggés, csak így érzem, éreztem). Ezen a bulin viszont nagyon tetszett Gers játéka, nagyon jó gitáros és remek showman. Nélküle sokkal üresebb lett volna a színpad.
4. Ezer éve nem tomboltam ilyen jót, mint a koncert első részében (aztán kimentem a szélre, mert nagyon húzós volt a darálóban).
Ödön, nem akarlak forszírozni, de a Somewhere In Time-on totál nincs Aces High. A sorlemezek közül az 1984-es Powerslave albumon hallható a dal, ez nyitja a lemezt.