phls Creative Commons License 2000.06.07 0 0 696
Tegnap megkaptam Hamin keresztül Katalintól a cégbírósághoz beadandó összes további papír sablonját. Aktualizáltam az adatokat, s elkészítettem a beadható változatot. Remélem, a maradék néhány kérdésre Kati holnap tud válaszolni, s akkor már holnap elkezdhetnek körbekóvályogni e papírok, szíves aláfirkantás végett.

Hidegzuhany: a cégbírósághoz való beadás ELÔTT össze kell gereblyézni a 20e Ft-ot. Hordom körbe a perselyt...
Még egy piszkos anyagi ügy: OK a 300 Ft/hó tagdíj?

Pancho, jelentkezz, egyedül rólad nem tudunk semmit! (Egyébként pancho ideadta volna az AkH.-t tartalmazó CD-t, csak a kis hamis [=CD] kódoltan tartalmazza a szöveget, úgyhogy egyelôre nem érünk vele semmit.)

Vurugya, emilezd meg a címedet, mert a paksamétát elküldöm hozzád. Kérlek, röptében írd (jól) alá, s küldd vissza! Ne lepôdj meg, te voltál a jegyzôkönyvvezetô. Általában ne akadjatok fenn a körülményeken (pl. természetesen a leendô székhelyen tartottuk az alakuló ülést) meg a nyelvezeten. Írjátok alá, és adjátok tovább (vagy vissza nekem, s akkor majd én továbbítom a következô áldozatnak). A csapásszám most nagyon fontos. A személyes adatokat alaposan nézzétek át!

Kati javasolt néhány apróbb módosítást az alapszabályhoz. Az egyik, hogy ne beszéljünk 5 tagú elnökségrôl, ha csak 3-an vagyunk; majd meglátjuk, mit szólnak hozzá a paragrafusos emberek. A másik, hogy a tevékenységi körünkhöz írjak még "valamit", így abból ez lett:
"Az Írd Jól Egyesület hálós (internetes) nyelvvédelemmel foglalkozik. Ebbe beletartozik az interneten talált nyelvi hibák és egyéb nyelvi jelenségek gyűjtése, javítása, az ehhez kapcsolódó nyelvi tanácsadás és szolgáltatás, továbbá helyesírási és nyelvművelési kérdéseket taglaló kiadványok készítése és elôadások tartása."

A dorgalevélben a "Javaslatom a dolog orvoslás(á/uk)ra:" eszetlen dadogás helyett ezt írnám inkább: "Javaslatom a dolog orvoslására:". Ez utóbbi jó az egy meg a több hiba esetére is.

Egyszer már kértem mindenkit, most újra megteszem: a freemail-ben csücsülô "Fontos/Adaink-2"-t mindenki töltse ki a publikusnak szánt adataival. (Közben lehetôleg maradjon meg a már meglévô formátum. Aki változtat, az indexet növelje meg 1-gyel.). Az adatok közül 4 (név, álnév, ennek [a vurugya-szabályzat szerinti] kétbetűs rövidítése, emilcím) mindenképp legyen meg, hiszen ezek igazán nem intim dolgok; a többi (másik emilcím, telefon, miegyéb) mindenkinek a saját ízlése szerint. Bár a telefon azért jó volna! Ha akik osztogattak a csehókban névjegykártyát, azok felhatalmaznak rá, akkor én beírom a nagykönyvbe az általuk engedélyezett plusz adatokat. Csináltam magamnak egy új címet, majd beírom azt is.

Beszéltem a FOK (Fôv. Oktatástechnológiai Központ) igazgatójával, mert övék a Tóth Etelka vezetésével kidolgozott, Hunor nevezetű, helyesírást oktató program eladási joga. Azt mondta, hogy ôk föltesznek egy demót a saját honlapjukra, mi meg linkeljünk oda, de az is lehet, hogy felszabadítják a programot, s akkor bármi lehet. Azt felajánlotta, hogy a saját, nagy sebességű hálózaton működô szerverükön ingyen nyit egy levelezési listát nekünk. Kérdésem mindenkihez: kell nekünk egy ilyen?

Professzor úr, vurugya, ti aztán igazán közel álltok az oktatáshoz, szóljatok hozzá! (Meg mások is persze.)

Professzor úr, neked összeírtam néhány nyelvi fejtörôt a különbözô fórumok nyelvi rovataiból meg a saját kútfejembôl. Rendbeszedem egy kicsit, s elküldöm. Mert ugyebár kellenek ilyenek a "Nyelvi játékok" rovathoz!