Tenebres Creative Commons License 2024.08.29 0 1 220320

AOTD-k on

Exciter – Heavy Metal Maniac

Még Lénárd Laci lelkendező ajánlása nyomán csekkoltam a kanadai brigádot, ugyanis az egykori baráti körömben totál ismeretlen volt ez a zenekar. Tényleg jó kis old school metal az aranykorból, kapkodósan, ráspolyos hangzással, totál egyet tudok érteni azokkal, akik azt mondják, hogy a korai Slayer és Exodus is merített tőlük. Az meg más lapra tartozik, hogy ki mire vitte… Ma is jó felülni erre a nosztalgiavonatra. 10/8

Swallow the Sun – Moonflowers

Nagyon hosszú ideje nagy kedvenceim a finnek, nem is akarom túlragozni. Egy leheletnyivel halványabb és kevésbé monumentális, mint az ezt megelőző tripla lemezük, ráadásul a Light of the Morning Star majdnem megelőzte őket ebben az évben, de összességében mai fejjel is fantasztikus anyagnak tartom ezt, ráadásul biztosan többet hallgattam, mint a LotMS korongot, szóval mindenképpen megérdemelt az elsőség és a maximális pontszám. 10/10

Voivod – Nothingface

Sosem voltam Voivod rajongó, az Angel Rat-ot azonban szívesen szoktam lekapni a polcról. Emlékeim szerint a Nothingface-t óriási csalódásként emlegette a korabeli sajtó, el is kerültem annak rendje s módja szerint. Kb. másfél évtizeddel a megjelenése után egy barátom unszolására végigtoltam a diszkográfiát és az a helyzet, hogy a korai anyagok után ettől kezdett tetszeni valamelyest a dolog. A kezdeti kapkodós témahalmozás itt vett számomra olyan irányt, amelyet már értékelni is tudtam. Lehet, hogy kisebbségben maradok ezzel a véleménnyel, de sebaj, szerintem egész jó lemez, noha a későbbiekben több olyan anyaguk is volt, amelyet többre tartok. 10/7

AOTD-k off