dave_dömper Creative Commons License 2024.08.28 0 0 8318

A másik problémám, ami azzal függ össze, hogy előadódhat - e olyan helyzet, hogy 5 Sekiwake lépjen fel egyidejűleg egy Nagy Basho tornán. Azt nem tudom konkrétan, hogy a Sekiwake-csoportban előadódott-e már ilyen helyzet, de abban egészen biztos vagyok, hogy láttam már olyan Banzuke táblát, amelyben

a Sanyaku-csoportbeli volt besorolva például O3 - rang - besorolású versenyző. Márpedig, ha nem csal a szimatom, ez arra enged következtetni, hogy két O1 + két O2 mellett egy O3 rangú delikvens is dohyora léphetett azon a tornán, vagyis --hogy ott 5 Ozeki rangbeli volt. És akkor itt jöhet a következő kérdés. Ha

a Sanyaku - csoport egyik alcsoportjában létező gyakorlatra volt már példa, ugy vajon miért ne lehetne a másikban is ?

De ott ven a harmadik problémám is, miszerint, miért tagasták meg Takanosho (12 -  / mk / Yusho Dote

+ különdíjmellett) a Sanyaku - ba belépést? Merthogy ilyen enlért eredménnyel, ilyen induló platformról volt már példa ilyen előrelépésre. Emiatt használtam az egyenlőek és egyenlőbbek minősítő párst, mint ideillő szó-használatot. Biztosan tudhatnánk valami érdemleges választ, indokot találni erre a rejtélyre,