A 4. részletben a következőről is szó lesz ! - már nem lesz sok részlet, e kis sorozatom végére fogok érni valamikor .
én-chatgpt
Tulajdonképen félig-meddig igazad is van, de ugorjunk neki még egyszer ♥
1. Wikipédia .hu : " Szebehely legjelentősebb felismerésének tekintette, hogy ha három, nagyjából egyforma tömegű test egymás közelében tartózkodik, akkor az egyik tag idővel törvényszerűen elhagyja e közös rendszert. Ez bármilyen kezdeti feltétel mellett érvényesül, leszámítva néhány nagyon speciális szimmetrikus helyzetet. "
4. A 3. pontot meg lehet keverni :
" ha három, nagyjából egyforma tömegű test egymás közelében tartózkodik, akkor az egyik tag idővel törvényszerűen 'nem elhagyja' e közös rendszert. Ez bármilyen kezdeti feltétel mellett érvényesül, 'nem leszámítva néhány nagyon speciális szimmetrikus helyzetet' . " = igaz !
Megmagyarázom /:
a) 'nem elhagyja' e közös rendszert = stabilitást mutat !
b) 'nem leszámítva néhány nagyon speciális szimmetrikus helyzetet' = figyelembe véve a speciális (helyzetet = kozmikus mintákat) !
Behelyetessítve /:
4. A 3. pontot meg lehet keverni :
" ha három, nagyjából egyforma tömegű test egymás közelében tartózkodik, akkor az egyik tag idővel törvényszerűen 'stabilitást mutat' . Ez bármilyen kezdeti feltétel mellett érvényesül, 'figyelembe véve a speciális (kozmikus mintákat)' . " = igaz !
Röviden összefoglalva ez a kettős tagadás arra vezetett engem, hogy a speciális (kozmikus minták) esetében a fordított értelmű három test probléma épen, hogy a kozmikus mintáim stabilitására ad szükségszerű lehetőséget ! Vagyis a kozmikus minták épen a specialitásuknál fogva kilógnak, ill. kilóghatnak az eredeti három test probléma instabilitási törvénye alól !
/chatgpt-én
Szeretem volna máma befejezni, de úgy látszik, hogy máma minden ellenem fordult, hétvégére csak be fogom fejezni nektek !
Ez nem megy az akadémikusoknak ! - ha ha, hi hi .
Egy kis zenei előleg is nektek :
https://www.youtube.com/watch?v=spbT2gbpkV0
Katona Klári Gömbölyű Dal Original