Csimpolya Creative Commons License 2024.08.25 0 0 3458

A szombati nap egy részét a Terézváros Fesztiválon töltöttem. Persze hogy logikusabb lett volna pénteken menni, vagy legalább szombat délelőtt. Viszont pénteken meghívott egy barátnőm, és „mellékesen” megemlítette, hogy szerzett egy kölyökmacskát. Mire is közöltem vele, hogy cicázni akarok!

Aztán meglepődtem, mert a kismacska nagyon kicsi volt, simán elfért a két tenyeremben. A barátnőm is tudta, hogy még az anyja mellett lenne a helye, de a kölyöknek az volt a legfőbb passziója, hogy az út közepén hevert. Olyan pici, hogy az autóból nem is látható, ezért joggal aggódott miatta. Így aztán elhozta én gyönyörködtem benne, de csak annyit simogattam, hogy ez ne legyen fárasztó számára.

A szombat délelőtt sem lett volna rossz, de akkor meg egy közgyűlésen vettem részt, szerencsére olyan dolgokról esett szó, amit jó volt hallani.

Utána viszont sort kerítettem a Terézváros Fesztiválra. Nem is bántam meg, bár elég hamar eljöttem. Szerencsére az Operettgálára érkeztem, egy fiatal, szimpatikus, négyfős csapat táncolt-énekelt, méghozzá nagoyn jól! Közismert és szeretett dalokat, mint például a Szép város Kolozsvár, vagy a Délibábos Hortobágyon. A nézők egy része velük dúdolta, de néhányan még táncoltak is hozzá, Igazi örömtánc volt, és én is örömmel néztem! Kicsit meglepődtem, mert nem az idősebb, hanem a huszonéves korosztályba tartozók táncoltak, de ez csak helyeselni tudtam!

A színpad árnyékolva volt, és az elé is állítottak néhány ernyőt, aki tehette, az alá húzódott, aki meg nem, az a környező utcákba húzódott, ahonnan látni talán nem lehetett, de hallani remekül, úgyhogy nem volt rossz választás.

Sajnos, majdnem a végére érkeztem,de amit láttam-hallottam, az nagyon tetszett! Sok-sok színházi jegypénztár, olyan emberekkel beszéltem, akik értették és szerették a színházat, (főleg a saját színházukat), és szívesen beszéltek róla. Én pedig éltem az alkalommal.

Persze volt enni-innivaló bőven, erre sem lehetett panasz. Ezúttal nem éltem az alkalommal, kezdtem sokallni a napsütést, bár ha tehettem, árnyékba húzódtam.