Rumcice Creative Commons License 2024.08.24 0 0 12

2018-as cikk. Azt hiszem, mi, fiatalabbként, el sem tudjuk képzelni, hogy mikor Alain Delon volt annyi idős, mint mi most, mennyivel szebb lehetett az akkori világban élni. Örülök, hogy a nagy riválisban, Belmondo-ban, végül barátra lelt.

"Alain Delon a pályafutása hatvanadik évfordulóján kiábrándult interjút adott a Paris Match nevű francia lapnak. A 82 éves legenda elmondta: sajnálkozás nélkül fog meghalni, mert utálja a kort, amelyben élünk.

"Nincs többé tisztelet, nincs adott szó. Csak a pénz számít. Egész nap csak a bűnözésről hallunk. Tudom, hogy sajnálkozás nélkül hagyom majd itt a világot" – idézi az MTI az interjút, amelyben Delon a pályája mellett a családjáról, a nőkről és az elvesztett barátairól is mesélt.

"Az élet már nem tartogat számomra sokat, mindent megismertem, mindent láttam már. De mindenekelőtt utálom ezt a kort, hányok tőle" – mondta Delon, aki a szerelmi életéről is elkenődötten beszélt, ugyanis hiába keresi, nem találja az igazit.

A színész egy olyan nőt keres, aki elkísérné őt a végsőkig, de még nem találta meg. "Nem állítom, hogy nincsenek jelöltek, akad vagy tíz, de egyikük sem olyan, akivel be tudnám fejezni az életemet" – mondja."

https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/01/11/alain_delonnak_hanynia_kell_a_vilagtol/