hello40 Creative Commons License 2024.08.21 0 0 3446

Tökéletesem megértelek! :-))

 

Tegnap egyébként az RTL Fórumban fejtegették a jó kenyér ismérveit - a kovásznak nagy reneszánsza van, a pékek + civilek is esküsznek rá.

Én évek óta rozskenyeret eszem - 1/2 kilósat, szeletelt formában veszem,  8-10 napra elég, az egyéb kajáktól függően..A hűtő ajtajában tartom. Nem penészedik meg, a szikkadt pedig egészségesebb is, mint a friss - mondják a hozzáértők.  Nekem meg így praktikus.

A búzatermés miatt ősztől emelik a kenyér árát  - a rozsról nem hallani egyelőre.

 

Árpi bácsira visszatérve: ő azon  - sajnos elég ritka  - kivételek egyke volt, akinek a magas funkció nem változtatta meg a személyiségét: maradt közvetlen, barátságos ember élete végéig. Nem véletlen, hogy ha jól tudom, helyi népszavazás döntött róla, hogy az Árpád híd pesti hídfőjénél a városközpont az ő nevét viselje!

Előzmény: Csimpolya (3445)