Tökéletesem megértelek! :-))
Tegnap egyébként az RTL Fórumban fejtegették a jó kenyér ismérveit - a kovásznak nagy reneszánsza van, a pékek + civilek is esküsznek rá.
Én évek óta rozskenyeret eszem - 1/2 kilósat, szeletelt formában veszem, 8-10 napra elég, az egyéb kajáktól függően..A hűtő ajtajában tartom. Nem penészedik meg, a szikkadt pedig egészségesebb is, mint a friss - mondják a hozzáértők. Nekem meg így praktikus.
A búzatermés miatt ősztől emelik a kenyér árát - a rozsról nem hallani egyelőre.
Árpi bácsira visszatérve: ő azon - sajnos elég ritka - kivételek egyke volt, akinek a magas funkció nem változtatta meg a személyiségét: maradt közvetlen, barátságos ember élete végéig. Nem véletlen, hogy ha jól tudom, helyi népszavazás döntött róla, hogy az Árpád híd pesti hídfőjénél a városközpont az ő nevét viselje!