divaoni01 Creative Commons License 2024.08.21 -1 3 220174

AOTD on

Black Sabbath - Vol 4 (1972)

Kicsit gondban vagyok most én is ezzel az albummal, mert látom milyen előkelő helyre tettem a 72-es listán....aztán a mai meghallgatása nem feltétlenül igazolta vissza ezt a poziciót. Pedig van itt némi személyes érintettség is, miután emlékszem milyen áhítattal bámultuk a vinyl-t és coverét mikor több mint 10 évvel később hozzájutott valaki a baráti körben...tutira az első Sabbath volt amit testközelben is láttam illetve hallottam. Ezzel együtt a hajnali meghallgatása elég hullámzó élményt nyújtott. Az elvileg itteni zászlóshajó Changes-t pl ki nem állhatom és hát vannak még amolyan tétova pilinckázásnak tünő részei is, a rendesen húzó tételek mellett. Igazából fogalmam sincs mert nem néztem utána, de itt mintha Ozzy már próbált volna engedményeket tenni a lightosabb, mainstreamebb irányzatok felé, ami nyilván ízlés kérdése, de nálam nem igazán feküdt tőle sosem.Ugya a szólóiból is inkább csak a számomra tök jellegtelen Zakk Wylde koszakig bírtam a dolgaid értékelni, attól kezdve már gondjaim voltak vele. Persze 72-ben csak felcsillant a későbbi populárisabb hangvétel, de szerencsére még át nem vette a hatalmat. 

8/10  

AOTD off