klogg Creative Commons License 2024.08.19 -1 3 220150

AOTD pótlás on

Scorpions - Blackout

Hát ez most meglepett, olyan értelemben, hogy én ismerem ezt a lemezt, pedig azt hittem, nem. Meg kellett hogy legyen egy haveromnak, mert én rendszeresen náluk hallgattam az ő lemezeiket, de erre speciel nem emlékszem. Márpedig vágom, elejétől végig. És ezek szerint vagy 35-40 éve hallottam utoljára. De esküszöm, jólesett, az itt-ott repetitív refrének ellenére. 8,5/10

Tool - Aenima

Nálam a Tool a Lateralus, slussz. Az is csak azért, mert érthetetlen módon a végletekig erőltettem, aztán az agyam feladta, és hagyta magát megerőszakolni. Amúgy - hogy magam idézzem - nekem ők az Érthetetlenül Körbeszopkodott Túlértékelt Zenekar Abszolút Mintapéldája, szóval ezt az Aenimát én márpedig nem veszem be. 6/10

maudlin of the Well - Bath

Hát ez ugye tipikus Tibcsy-féle aztakurva zene, bár más is emlegette már őket itt. Kéne hozzájuk 30-40 hallgatás meg vagy két év, hogy lehessen értelmeset írni, na ennyit nem kapnak (már senki más se). De szerintem több értelem szorult beléjük, mint a Tool-ba. A korábban sorrakerült Part The Second-höz hasonlóan vélekedek erről is, érdekes produktum, utaztatós zene. 7/10

Candlemass - Nightfall

Manapság a ritkánál is ritkábban vagyok epikus doomra hangolódva, éppenséggel régen se voltam mindennap, és hát a mostani fülelésnél se voltam. De azt így is hallom, hogy tőlem függetlenül ez egy igen penge lemez a maga teátralitásában. 7,5/10

Soundgarden - King Animal

Komolyan nem értem, mi a bajuk ezzel a lemezzel a RYM grándzsereinek, én amikor kijött, marha sokat hallgattam, és most is tökre élveztem. Simulékonyabb, rádióbarátabb ugyan a banda, mint rég volt, de messze nem kommersz. 8,5/10

AOTD pótlás off