Hali, jövök átvállalni néhány mínuszt.
AOTD múlt hét on
Dead Can Dance - Dead Can Dance
Hallottam már a Within The Realm…-et is, de az sem tett rám hatást, ez a zene átfolyik rajtam nyom nélkül. Én dalokat keresek a zenében, ez meg inkább csak hangulatfestő nyünnyögés. Ilyen is bejöhet néha, de ahhoz szerencsés csillag együttállás kell. És hát gothic, ugyebár…Az A Passage In Time volt a legjobb tétel. 5/10
Death - The Sound Of Perseverance
Haláli! Ha-ha-haláli! Azért a Symbolic jobb volt. Amit, ahogy vicceskedve írtam már, kétszer hallottam: először és utoljára. Ahogy most ezt is. És már azon sincs kedvem elmerengeni, hogy ha más lenne az ének, mennyire tetszene. Talán sokkal jobban. Talán nem. 5/10
Dream Theater - Distance Over Time
Ezt egyszer már hallottam. Nem rossz amúgy, elég keménykötésű, nincs benne sok nyáladzás, és persze a saját paneljeik egymásra dobálása, de ettől még egy Octavariumnál talán egy fokkal jobb is. Ha érdekelne a Portnoy nélküli DT, többször is lement volna már. Bár hogy mit tudnak most majd újra vele ennyi idő után, az jó kérdés, arra azért kíváncsi leszek. 7/10
David Bowie - The Man Who Sold The World
Na, ez egész jó volt. A korábbi aotd Low-nál mindenesetre sokkal jobb. Hardrockos, de nem Purple-ös értelemben, benne van a korai glam-es feeling is. Nem falat átszakító lemez, nem minden dala jól eltalált, de kellemes. 7/10
Dlutch (ha már a gép nem bírt egy ötödik D betűst kisorsolni) - Blast Tyrant
Én a Beale Street-nél szálltam be a Clutch-ba, és még az Earth Rocker és Psychic Warfare albumokon is próbáltam magam meggyőzni, hogy ez nagyon is nekem való zene. De aztán be kellett látnom, hogy mégsem. Az egyik nagy rejtély, hogy miért nem jött be végül. Talán túl lendületes, túl vidám, túl bluesos? Nem tudom, komolyan, pedig Fallon orgánuma, meg az egész zenei összkép nagyon is ott van. A Blast Tyrant-hez is visszaástam akkoriban azért, mert komoly hivatkozási pont volt pl itt is, de sem akkor, sem most nem tudott ez sem lenyűgözni (és ez a lemez speciel kurva hosszú is). A rejtély rejtély marad. Objektív füllel minimum 8/10, de szubjektíven olyan 6/10 körül.
AOTD múlt hét off