Erre még nem is reagáltam, mert lefagytam a sok baromságtól.
A "kurva nagy luk a felső sarokban" sajnos nem egy különleges történet nyoma, hanem azt jelzi, hogy promo példány volt, azaz kiküldték újságnak, rádiónak, tévének, hogy írjanak, beszéljenek róla. Ilyen egyszerű módon akarták biztosítani, hogy később ne adják tovább pénzért. Az igazi gyűjtők óvakodnak az ilyenektől, valamiért tényleg értékcsökkentnek tartják, pedig néha nagyon apró "sérülésről" van szó. Szóval ha ilyet látsz egy eladó leírásánál, hogy drill hole, cut corner stb., akkor az ilyen. Főleg az amerikaiaknál milliószámra fordulnak elő.
A bélyegző már érdekesebb, annak idején Laci bácsi szokása volt, hogy minden inner sleeve-et lepecsételt a saját bélyegzőjével :( Aztán szerencsére rájött (vagy sokan mondták neki), hogy jó nagy baromságot csinál, mert az tényleg bután néz ki, ha mittudomén az Ace Of Spades belsejében ott egy pecsét, hogy "Laci bácsi lemezboltja".
Az aláhúzkodás, vagy akármilyen firkálás a borítókon, belsőkön viszont szerintem barbárság (könyveknél is gyűlölöm). A régiek szokása volt, hogy a nevüket ráírták a lemezre, vagy kívülre, vagy a belső borítóra, vagy még rosszabb esetben a labelre. Lehetőleg tollal, így aztán kiradírozni sem lehet soha, hogy "Ralf Ullmann 1966. 10. 26." Nagyon bosszantó szerintem.