Didergő Király Creative Commons License 2024.08.15 0 0 272146

nem tudom elképzelni, hogy mi lehet mondjuk szeged környékén, ahol még melegebb van, eső meg még az itteninél is kevesebb...

ma a városban járva figyeltem a fákat, hát elég siralmas állapotban vannak. a legszomorúbb, hogy az ősszel ültetettek közül egy csomónak annyi, mert nem locsolták őket, vagy ha igen, akkor nem eleget. az 4-5 éves hársfák közül is beadta a kulcsot pár. az idősebbeken leszáradtak ágak. az ostorfákkal kb. ugyanez a helyzet. a platánfák levele fakó, de nekem úgy tűnt, hogy azok állják a sarat legjobban. nem láttam leszáradt ágat. brutális, hogy mit bírnak azok a fák. hiába a legmagasabbak, a viharok nagy kárt nem tesznek bennük. beszéltem egy helyi faápolóval, megerősítette, hogy a platánnal van a legkevesebb probléma. kár, hogy most már nagyon kevés helyre ültetik, mert ezek a hülye gömbfák a trend. igen, én is azt ültettem, de nálam nincs hely, ahol viszont volt hely platánnak, ott kb. mindennek van. a legkiakasztóbb, hogy a város legnagyobb parkjában, ahol végtelen mennyiségű tér van, szintén gömbkőrist öltettek a régi fűzfák helyére. egy sort meg ebből a keskeny levelű kőrisből, aminek nagyon laza a lombozata, alig ad árnyékot. meg egyébként is tök jellegtelen, majdnem úgy néz ki, mint egy bálványfa. na kipufogtam magamat.