Beki Creative Commons License 2000.06.06 0 1 783
Újra itt a kedvenc topicomon! Üdv mindenkinek!
Kedves Mumu!Csodálattal olvastam rövid életrajzod.Ha jól értelmeztem 2x épitetted fel életed,amit őszintén csodálok,és ahogy mindig az előzőből építkeztél most készülsz a harmadikat felépíteni.Sokan úgy tekintenek az idős korra mint valami halálos fenyegetésre,pedig akkor van idő a szemlélődésre, az eltelt élet elemezgetésére,a tapasztalatok továbbadására.Akkor érik be a gyümölcs hogy úgy mondjam.Említetted hogy megjelent 2 verses köteted.Ezek hozzáférhetők?Ha igen kérlek ird meg emilben hogy mi a címe hol keressem.(Persze ha nem akarod nem kell)Apropó,miért teszik az időseket -egy-két kivételtől eltekintve- öregek otthonába,mért nem képes az amerikai társadalom a generációs együttélésre?Kérdésem körkérdés!A kint élő barátaim rossz hazai tapasztalatára reagálva én ist csak azt tudom mondani hogy a 40 év biztonságát lesöpörve elég nehéz talpra állni.És pont a 40-50-es korosztályt érinti negatívan,hisz a sok év alatt összegürcölt kis vagyonukat élik fel éppen,mentalitásuk miatt-vannak kivételek-nem "versenyképesek",és ez roppant megalázó tud lenni.Arról nem is beszéve hogy a megélhetés ára közeledik a nyugatihoz,csak a béreket tartják vissza a tőke idecsalogatása végett.Szerintem ezért a rosz hangulta,a sok durvaság.Bocsi ha megin feltaláltam a spanyol viaszt.És ha netán off lettem volna.Roszhangulat okából egy kis ízelítő: A nagybátyámnak Hűvösvölgyben van egy telke.Körülötte mindenhol tul. váltás történt.Az egyik új szomszéd(felette)tereprendezett és ennek erdeményeképp a telek felő részén fák és bokrok helyett egy 8m-es betonfal van.Amikor bement az önkormányzathoz reklamálni az építész höly azt mondta, hogyha kedves az élete csak nagyon finoman és udvariasan beszéljen velük.Ugyanis amikor ő kiment hogy hivatalosan ellenőrizze az épitkezést(hatósági személy)géppisztolyt fogtak rá és felszólitották a távozásra.Ő távozott és nem folglalkozott az üggyel azóta.Magyarország 2000.

Üdv:Beki