MarK Creative Commons License 2000.06.06 0 0 3
Üdv!

Pénzügyi bukták mindig is lesznek, de ez nem minőség függvénye. Kár azon sajnálkozni, ami általában standard vita szokott lenni, mindig előjön, hogy a Kozsó 60-70ezret ad el ésatöbbi... Nem érdekel. Ezek nem sztárok. Ma Mo.-on nincs sztár. Az utolsó fiatalabb mohikán talán Ákos, esetleg Repppublik (bár utübbit sohasem értettem), akik egy BS-t meg tudtak tölteni. Az itthon egyébként starnak nevezett előadók zöme is max. egy Pecsát tud megtölteni (Tankcsapda, Kozmix), bár ez szerintem már jó. Egy elég markáns réteg eladási példányszámát pedig egyszerűen nem értem. Neo 3500, HS7 2500, stb. Hihetetlen. OK, tudjuk, hogy telített a piac, sokkal több "inger" éri az embert, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt, de akkoris...
Ugyhogy nem is nagyon tudom, hogy egy kezdő zenekart itthon egyáltalán be lehet-e futtatni, anélkül, hogy beállna a sorba (pl. szples). Sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy egy produkció akkár csak a nullszaldót is elérje. Kis befeketetés, kis reklám, kis média: kis ismertség... Nagy befektetés, nagy reklám, nagy média: nagyobb ismertség? Nem valószínű. Az egészséges határt nehéz megtalálni, a Kiadókat is megértem, hogy akármibe nem akarnak belefeccölni.
Mindenestre addig Paff, amíg a Kiadótok egy Eleven Holdat felkarol, addig én is reménykedem... :-)))
Mail ment.