Sándor Mészáros Creative Commons License 2024.08.12 0 0 43199

Sziasztok!

Több kérdésben is szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni.Autó: 2008 E61 525D M57D3 automata

1. Kérdés: Az autóban jelenleg 294.000,-km van. A 3. tulaja vagyok. Az autó szervíz története alapján az olaj és szűrőcsere 15.000-20.000 kilóméterenként megtörtént s ez nálam sem változott én is cserélgetem 15.000 környékén a kötelezőket. A váltóolaj cseréről viszont nem találtam semmit. Utána olvasva van olyan vélemény miszerint addig nem kell hozzá nyúlni amíg valamilyen hibajelenség nem jön elő, más szerint 200.000 környékén illet volna cserélni. Mi a véleményetek? Csináltassam meg vagy sem. A Zsu.hu-nál látom, hogy maga az anyag költség 100-120.000,-forint. Mennyibe kerül ennek a normálisan vett munkadíja Budapesten? Nem forintra pontosan, hanem nagyságrendileg. Én nem értek hozzá, ki is fizetem, nem filléreskedni akarok, de szeretnék tisztában lenni azzal, hogy mi a realitás.
  2. Kérdés: Engem is elért egyik napról a másikra az ülésfoglaltság jelző+légzsák hiba állandó kijelzése. Amit megcsináltam: akkusaruk megpucolása; ülés alatti érintkezők szétszedése, tisztítása, újbóli összerakása. A hiba sajnos ettől még fennáll, illetőleg észleltem, hogy a 2*2 ágas csatlakzó 2 bemenő (apa) ága olló szerűen szétnyílt. Ez így a normális vagy az a csatlakozó mehetett tönkre? Abban az esetben ha ez így rendben van, tudtok-e egyéb megoldást a hiba javítására? Ennek a hibajelenségnek a szervízben történő javíttatása normális esetben milyen költségvonzattal jár? Az autónak lassan vizsgáznia kell. Leragasztós okosságot nem akarok, az autó egyébként tökéletes és patika állapotban van köszönhetően az előző tulajnak és nekem is, így az "okos" megoldásokat nem szeretném követni.
  3. Kérdés: Tudtok e olyan szervízt Budapesten, aki hajlandó beszerelni utólag a tetőkorlátot s ennek a munkadíja nagyjából milyen összeget jelent. Tudom, hogy a tetőkárpitot bontani kell, cicós, sok ideig tart. A tetőkorlátot már megvettem tehát az nem árképző.

Köszönöm, hogy elolvastátok és köszönöm előre is a segítséget!

Üdv,dr. Mészáros Sándor

Ui.: Fb. csoportban is közzé tettem, de túl sok reakció nem érkezett. A váltóolaj cserére 250.000,-forintos költséget kaptam egy szervíztől, amit azért sokallok mert 110.000 a komplett ZTF szett. A vákumozás, tisztítás kapcsán pedig több olyan véleménnyel találkoztam, miszerint nem más, mint parasztvakítás a dolog.