Didergő Király Creative Commons License 2024.08.11 0 0 272141

ezt a rózsákkal kapcsolatban meg tudom erősíteni, a fák gyökereivel viszont az első 2-3 évben még lehet tartani a lépést, később a kannával való locsolgatás max. arra elég, hogy az aszályos időszakokat átvészeljem. a 11 éves kajszi fám legnagyobb törzsátmérője olyan 15 cm lehet. száraz időszakban hetente ráöntök 2x30 liter vizet. a 20 éves cseresznyefánk törzsátmérője kb. 20 cm. annyira egyébként nem bánom ezt, nekem úgy tűnik, hogy hosszabb életűek így. a birs élettartamának 35 évet írnak, a miénk szerintem megvan már 40, és nem úgy tűnik, hogy a végét járná.

a gömbkőriseket bőszen locsolgatom, szépen fejlődnek. amin nagyon meglepődtem, hogy az aszfalttal körbevett idén szebb, mint az a kettő, amik körül szabad föld van. csak az aszfalttal körbevett mellé tettem annak idején pvc csövet mélyöntözés céljából, a másik kettő mellett nincs ilyen. mondjuk olyan nagyon sokszor nem locsoltam azon keresztül, kb. 4x10 literrel a nyáron. vagy ez a különbség oka, vagy az, hogy a másik kettő körül a tavasszal ültetett rengeteg rózsa elkezdte szívni a vizet. sajnos csak találgatok megint. olyan óriási különbség azért nincs, de az aszfalttal körbevett élénkebb zöld, a másik kettő kókadtabb, sötétebbek a leveleik.

Előzmény: sza_attila (272140)