Didergő Király Creative Commons License 2024.08.10 0 0 272137

köszi. a környékemen lévő házak mind a 80-as években épültek, viszonylag kicsi kertek tartoznak hozzájuk. nem tudok róla, hogy itt a környéken valaki fúratott volna kutat. mondjuk egy tőlem 100 méterre lévő ismerősömnek van kútja, de az ő telke lefut a domb aljáig, a kút a legmélyebb részen lett fúrva. beszélek majd vele. lehet, hogy hülyeség, de talán csak azt a plusz 10 métert kell hozzáadni a mélységhez, amennyivel magasabban vagyok, mint az ő kútja. amúgy a környékbeli falvakban kb. minden háznál vannak ásott, kővel kirakott kutak. milyen jól is jön az most az ott lakóknak...

egyébként nálam az a technológia nem is működne, amivel az említett cég dolgozik, mert nem tudnának bejárni az udvarba a nagy teherautóikkal.

annyit tudok még, hogy homokon vagyok, felül van egy 30 centis sóderes rész, de alatta full homok. nem tudom, hogy milyen mélyen lehet a vízzáró réteg, de biztos jó mélyen, mert minden fa nagyon lassan fejlődik a környéken.

amúgy ennek is megvan az előnye: errefelé ismeretlen fogalom a vizesedés. még a pincénk is csont száraz.

Előzmény: beetee (272122)