Tisztelt Fórumozók, kedves trakisbandi!
Nekem Csákváron van Althann ringlóm. Pontosan ugyanez a gondom.
A gyümölcs belülről kifele, a magtól kifele sötétbarna, olyan mintha rohadt volna, de nem az.
Kifele átmegy zöldba, a héjánál lévő rész ehető, a többi ehetetlen.
MINDEN egyes gyümölcs ilyen.
A fa tökéletes állapotban van. Semmilyen problémája nincs. Folyamatosan locsolva volt, permetezve. Ép és egészséges.
Nem találok hasonló problémát sehol az interneten...
Az egész termés megy a komposztba, emberi fogyasztásra alkalmatlan.
Az én verzióm az, hogy a gyümölcs a fán megfőtt, vagyis pontosabban a magas UV suárzás és a 38-40 fokos hőmérséklet hatására a mag felforrósodott, ami szétégette a gyömölcsöt - belülről.
Nektek mi a véleményetek erről a katasztrofális helyzetről?