(M)Ákos Creative Commons License 2024.08.07 0 0 35979

Ez is egy átszínezett gép. A gyártó a Redbo (China). Edon néven fut még a ruszkiknál. Ezek pirosak. Redbo MIG 120T néven pl. megtalálod. Vannak eltérések, pl. max. Amper, a pisztoly vége (gázterelő), stb... ahogy a helyi forgalmazó rendelte a kínaitól. Érzésre a Hyundai tudja a 160 Ampert.

Így néz ki belülről, ha érdekel: https://www.youtube.com/watch?v=MIKDlNzqIME Én találtam benne annyi félvezetőt, ami alapján kijöhet belőle a 160 A.

Anno épp betette a Zákány (egyetlen itthoni forgalmazó) a webshopjába, amikor kiszúrtam. Vélemény, visszajelzés: 0. Gugli segített, és megtaláltam a fenti piros verziókat. Azokat dicsérték. Hajrá, megvettem. Tök jól működött, nem bántam meg. Akkor 40 ezer vót... a rendelésem másnapján 50 lett, valószínűleg el is árazták. Akkor még 1 év garival, ma már 2-vel.

A fogyós munkakábelre vigyázást úgy képzeld el, hogy nem célszerű rálépni, meg főleg olyan helyen húzogatni, ahol egy sorjás vas felhasíthatja a külső burkolatát. Párszor persze én is megtapostam véletlenül. Annyira nem könnyű azért tönkretenni, ha rálépsz, akkor a rugalmas gázcsövet, a huzalvezető spirált meg a szigetelt kábeleket taposod csak. De a "huzat" az csak egy vékony valami, nem vastagabb gumi, mint az eurós munkakábeleknél. A cundert bírja azért, az nem para.

A rezezett alu kábelektől nem kell félni. Előnye is van: könnyű. Nem bírja úgy a cibálást-rángatást, mint a rendes réz, de egy ilyen géphez ez így megfelel szerintem. Sokkal komolyabb gépeket is adnak alu kábelekkel egyébként.

A gépnek van normális testcsipesze, ez se szokott alap lenni ebben a kategóriában. Meg a 3 méteres MMA kábel sem.

A rövid kábelek miatt a gépet felemeled, és 2 ujjal arrébb teszed, ha kell. Amikor csináltam a kerítés elemeket, akkor ez párszor előfordult. :-D

Utána lett a 205-ös Gorillám, amihez szinte rögtön intéztem 5 méteres munkakábelt meg még hosszabb testkábelt. Mert az ahhoz már nehéz, hogy pakolgassam, és így nem is kell.

Előzmény: parijani (35974)