Tiborom,ez is en vagyok vagy jobban mondva voltam ugy a 4o-es eveimben ,ha idom volt.
Most mint tudod egy nagyon intenziven elt elet vegen,probalok at allni egy konzumens eletre,de azert dolgozom:
-az europai jogrendszerek koordonalasarol(egyesges EU jog kialakitasa erdekeben) kell irnom egy tanulmanyt(innen a felhivatalos utazasok is)
-eleg sokat nettezek,keresven hol tudok valamit segiteni de azt is hogy hol talalok szellemi partnerekre,ugy nevezett virtualis kavehazasztalt ahova be-belatogatunk
-irom a ket vers kotet utan az eletrajzomat.Sokon es generaciom tipikus esemenyein mentem keresztul,eleg sok fele embert ismertem meg,esemenyek kozepebe helyezett a sors:otthon voltam ifjukoromban konyvtaros,sport reven egyetemista,majd jogasz,elobb szemelyek kozott majd gazdasagi dontobiro,vegul az allami takarekpenztar jogtanacsosa(egy regioban)
Nyertem annak idejen egy par irodalmi 2. es 3.-ik dijat,soha elsot,1969-ig publikalhatam mert addig a Ceausescu rezsim legalabb is formalisan inkabb szovjetellenes de valojabban eleg liberalis volt a kulturabban mig at nem tert a kinai kulturforradalom majmolasara.
Aztan persze mennem kellett,emigracioban a klaszikus ut,elobb a traiskircheni lagerben biztonsagilag leellenoriztek,majd kaptam munka engedelyt:elobb hotelszolga,majd kereskedelmi ugynok,ugyvedi irodaba utolso beosztott ugynevezett ugyvedi titkar,aztan jott a masodik studium,a becsi egyetemen ledoktoraltam,szerencsesen bekerultem egy bankba es ott megcsinaltam a keleteuropai osztalyt,megvasaroltam(a bankal egyutt) a romanallampolgarsagbl valo kiengedesemet,akkora mar mint pol.menekult mar osztrak allampolgar voltam,de ez kellett azert hogy utazhasam Keleteuropaban.itt kezdodik egy 12 eves karier,a legeleso politikai es gazdasagi gardaval talalkozom es targyalok(kivitel marad Romania)szallodakat finansziirozok es projekteket talalok osztrak cegeknek akiket igy elveszek a konkurens bankoktol mert finanszirozom oket,stb.Eloadasik elobb nemzetkozo forumiokomn majd intezeteknel is.Jon a fordulat,megalapitom Pesten a keleteuropai officet es innen megyek nmyugdijba.Nagy csend,kivalok a kozeletbol,onkentesen nem kultivalom eddigi hivatalbol adodo kapcsolataimat,egyes privatopk maguk szunek meg hiszen nem vagyok mar olyan erdekes.Kezdodik ez a nyugdijas elet ahol nincsenek anyagi gondjaim de maganyos vagyok amit nem is nagyon banok.Nagy konyvtaram van es lemeztaram,TV ami Japantol ,Portugaliaig veheto(digitalis is) es vegul itt ez a nett. Nem vagyok sokat a forgalomba,ma voltam a Gellertbe ,ezt teszem ilyenkor nyaron egy par orara aztan haza terek a barlangomba es ..irok Neked.
Alkoholt keveset iszom(a sport erre volt jo)de nagyon sok kavet.Kover vagyok es harcolok a kilokal.
Meg mindig vannak sikereim es azokat elvezem.Segitek a korombe akinek lehet.Vigyazok egy nagyon draga lenyre aki mar regen nem hall(kihaltak a hallo idegei,a gep nem segit)egyik szemere egy baleset altal tavaly nem lat a masikon 16 dioptrabval varja a megvakulas...9 nyelven beszelo asszony aki eddig Svedorszagba elt,en hoztam egy hazal tolem Pestre mert nincs senkije.Ez mindennapos korultekinto tevekenyseget ker ,mert en vagyok a fulle,a hivatalos dolgok elintezoje es sajnos majdnem a szeme is.O volt velem most Italiaba de kificamitotta a labat es volt ott vele gond.De orult a latottaknak.
Hat nagyjabol elmondtam hogyan elek,Tiborom.