Mumu Creative Commons License 2000.06.03 0 0 756
Latod Tiborkam,Teged a honvagy vissza szolit az USA-ba,es az oregeken csodalkozol hogy tudnak uj elet korulmenyekel (ertsd MAGYAR) megbaratkozni.Ez az.Te mar amerikai vagy.
Na most arra a problemara hogy miert Amerika hamar befogadja az imigransokat azt kell mondanom hogy azert elso sorban mert imigrans allam,mert a legtobb ott elo ,ott szuletett amerikainak is van ha nem kozelebb de 1-2 imigrans dedapja,dedanyja.Az orszag eppen ugy mint Kanada,Ausztralia,befogado allam ,megvannak ra a szervei de a lakosag toleranciaja is.Alig talalkoztam NY-ban kiejtes nelkul beszelo amerikaival...de lehet hogy csak a veleltlen,bar bankkorokbe es jogaszkorokben jartam...Meg magyar szarmazasu politikusok is a szenatusban el el ejtik a magyar nyitott "e"-t.
Van egy nemet mondas:egy magyar mindent elvceszithet,kivitel a kiejtese...
Ha most jelentkezik valaki aki az ellenkezojet allitja akkor inkabb elhiszem neki.
Keresemre beszeltettek arrol hogy milyenek latjatok Mo-t.Majdnem egyforma a velemenyetek,tehat ilyenek latszik.
A legszomorubb megfigyelesetek:nem latattok mosolyt az embereket.ez igy van.Hozzank ide koltozott a kapitalizmus,Ti kimenmtettek oda.Es mindenkinek egyszerre kellett megertennie hogy nem csak szabadsag van,politikai hanem az exisztencia megallapozasa,elhelyezkesdes is a szabad piac hatasara,olyan amilyen, alegtobb 4o even feluli szakositott munkasnak,technikusnak nagyon nagyon nehez.Egy hajdani szobakollegaja a ma egyik leggazdagabb vallalkozonak meselte ,hogy bizony nem tartja sokra a menot,mert olyan ismeretei vannak neki is mint a sikeres embernek,csak az idejebe valtott.Mire en azt mondtam,pont errol van szo,a mai eletben nem a kur szepsege utan adja egy zsuri a jegyeket mint a mukorcsolyaba,hanem a VALALNI valamiert.ott kell lenni a helyes idoben, a helyes helyen,azt felismerni.DFe nem eleg ennyi:meg is tartanni es ehez mar nem eleg a szerencse(az ott leves a helyes idoben,percben)hanem a tudas is.