IsKol Creative Commons License 2024.07.24 0 1 27595

Na lássuk csak!

"A réz"

Az alap: Cuproxat virágzás előtt majd kötődéstől rézhidroxid 

Ami változott: kis peronosz nyomásnál a rézhidroxid helyett Scudo, Cuprotonic esetleg Cuprum MZ míg nagyobb fertőzési nyomás esetén a flavoplant melllé 1/2 réz és kén rövid permetezési fordulókkal

Ami változni fog: 2-3 Tricho Immun kezelés (kiegészítő algákkal) + Kitozan-hidroklorid "cukros" vagy "aminosavas" rézzel és valószínűleg megmarad a Cuproxat mint egy std. réz (gyümölcsfák miatt)

"A növénykondicionálás"

Az alapja a bio/öko növénygazdálkodásnak az "erős" (mostani szóval: boldog növény... nincs hányás emoji?) ellenálló növény. Na itt lehet elúszni anyagilag ;-)

Tápanyagellátástól - termő közegben és/vagy lombozaton keresztül egészen a növényi hormonok (citokininek, auxinok, gibberelinek stb) aktiválása vagy blokkolása a biotikus/abiotikus stressz esetéig... 

Mivel nem tudom megállapítani miből van elég, kevés vagy sok a növényimben ezért 3 éven keresztül vittem laborba levélmintát (augusztus elején) és kis kutatással kiderítettem alapvetően nincs gond az ültetvénnyel. a kapott eredmények alapján kis nitrogén beavatkozásra volt szükség a vegetáció elején. Persze vannak tőkék hiánybetegség tüneteivel de ez csak elenyésző. Szóval nincs szükség pl. extra Bór-ra a kötődéshez, jó a K/Mg arány (nem kell, hogy "édesebb" legyen a szőlő)

Azért van pár kedvencem:

Biomit: közet őrlemény, növényi kivonatokkal + makro és mikro elemekkel (ezt mindig a savas - pH - növényápolási körben használom)

Humus FW:  ez a lúgos kör "adalékja" 

Agrileaf Power Ca vagy MYR Ca: bogyóhéj erősítés (3x)

Vannak új kedvencek is de ezek még tesztelés alatt vannak...

Csemegeszőlő fórumon pár éve tettem föl - talán éppen a Te kérésedre - "én ezt használtam" táblázatot ami persze több helyen is változott azóta 

Előzmény: Tomo75 (27594)