beetee Creative Commons License 2024.07.23 0 0 272059

Hát, átültettem, mert elég kicsi volt a termetéhez a régi cserép. Éhezhetett is ;) 

Párszor kapott tápot is, meg 2-3-szor megfújtam foszfor lombtrágyával virágzásindítónak. Úgy néz ki hatott.

Az a citrus éppen sweetie

Idén éppen sztrájkol, mert tavaly hagytam rajta 7 termést.

Meg múltkor a kánikulában nem voltunk itthon, pont rossz csepegő alá került egy hétig, kicsit megviselte, leveleinek harmada odalett, de már jobban van.

Citrom is van. Az is terem. Nekem is voltak régen kísérleteim a magról neveltekkel, de kidobott idő. Persze lehet szép növény, de alig és bizonytalan minőséget hozhat tizenév után.

Avokádó is csak szobadísz, amíg túlél.  4-5-8 méteres egy termő fa. :)

Van fidzsoám. Terem. Leander igényei vannak. Pici fagyot még kibír. Én többet vártam ízre a terméstől, de más a leírás, és más a tapasztalat.

Most ilyen (kis organaág bezavar) 

Viszont a DMkert elmehet a francba.. onnan volt egy példányom, 6-7 évig nevelgettem, virágzott szakadatlan, de egy satnya terméskezdeményen kívül nem kötött semmit. 

Utánaolvasva, egy nem önterményen anyanövényről szaporítanak dugványozással... hiába reklámozzák, hogy milyen a növény, nálad nem fog teremni még onnan kettő sem, mert nem egymás porzói, amit kapnál.

Mikor rájuk írtam, persze nem válaszoltak.

Az a fácska tönkrement egy rosszul sikerült teleltetéskor, de beszereztem ezt az öntermékenyt. Mondjuk a másiknak picivel látványosabbak voltak a virágai.

Hegyi papaja magról. Első év, hogy virágzik. Sajnos még nem kötött. a másik kettő meg még nem hozott bimbót. Nem tudom kell-e porozni.

8 fokos beépített teraszon áttelel.

De van hazai gyümölcsöm is. Néró kicsit érés előtt:

Ez a 2 éves hortenzia, küzd, hogy hasonlítson az árudai képre, de nem biztos, hogy sikerül :)

ez a liliom egész jó lett. Remélem nem satnyul el.

Ez meg csak úgy:

Előzmény: szentimrei.agnes (272055)