pestiutca12
2000.06.02
|
|
-1 0
749
|
Kedves backspace.
Bocsanatot kell kerjek toled, tenyleg egy kisse eros voltam. Enyhebben is elmondhattam volna ugyan azt. A helyzet az, hogy en majdnem az egesz eletemet itt eltem, befogadott ez az orszag minden eloitelet nelkul, epp olyan egyenrangu allampolgar vagyok itt mint bar melyik masik amerikai. Ellentetben mondjuk a nyugat europai orszagokkal ahol ugy tudom egy bevandorlobol soha nem lesz igazi német vagy svéd, stb. Ök mindeg masodrendu allampolgarok maradnak. Es amikor nekem ez az orszag megadott minden> lehetoseget arra, hogy az legyek aki akarok, akkor bizony rosszul esik amikor valaki ide jon egy rovid idore es "nem a leves izére kiváncsi hanem csak probálgatja piszkálni a köménymagot benne" - if you know what I mean. Ahogy mi itt élünk az csak egyszerüen más mint ahogy M.O.-n, vagy Japanban vagy Afrikaban elnek az emberek. Mert azt senki nem kritizalja, hogy ott esetleg csikos arcot festenek magukra mikor unnepelnek. Hát akkor fogadjuk el mint egy érdekes tényt az itteni szokásokat is minden kritizálás nélkül.
Kedves Parser
Jot mosolyogtam az "anekdotádon", biztos pont igy lehetett. Nekem is volt egy hasonlo esetem. A bankban ahol dolgoztam, volt egy kolleganöm aki egyszer képes volt vitába szállni arrol, hogy Philadelphia az egy allam es nem egy varos. De ilyen emberek sajnos mindenutt vannak es ez csak rajuk nézve szégyen, miattuk nem vonhatunk le konzekvenciat az egesz országrol. Mert akkor már az a mi hibánk.
Kedves KatB
Hát bizony San Fransico megint egy masik téma. Azt hiszem a vilag összes sznob-ja oda tömörült. A fiam nem regen volt ott es mesélte hogy milyen gyonyoru az a hely de ott lakni nem tudna. Nagyon idegenül érezte magát mindennek dacára.
De azert a Macy-ben meg a Nordstrom-ban lehet gyonyoru dolgokat is kapni.
|
Előzmény: backspace (738)
|
|