piro para Creative Commons License 2024.07.22 0 0 27573

Nehéz ügy! Úgy mondom mint ahogyan nekem mondta az idegsebész:)

" - ember legyen a talpán aki pontosan meg tudja mondani... " a Te paradicsomos kérdéseddel kapcsolatban, hogy mi a teendő.

Ugyanis azt olvastam, hogy mivel ez felszívódási probléma, ami főként a meleg miatt van, és ha lehet hinni a jóslatoknak,

akkor egyre több ilyen direkt hőhullám lesz, egyre nehezebb lesz a kertészkedés.

Talán ha a kiültetés után heti rendszerességgel kap permetben mindenféle tápoldatot, akkor folyamatosan be tudja építeni,

de ha csak időnként kap, akkor nagyobb eséllyel alakulhat ki hiányállapot.

Habár lehet ha túl soknak ítéli meg a heti tápozást, akkor meg azért fog fura dolgokat produkálni.

De ha forróság van, akkor meg hiába adod neki talán permetbe sem tudja úgy felszívni?

Ezért írtam, hogy ember legyen a talpán ...

nem marad más hátra, csak a kísérletezgetéssel egybekötött reménykedés.

A rugbyról már írtam, tavaly majdnem mind talpas volt, holott agyon pátyolgattam,

idén a földből kikeltnek semmi baja, pedig mostohán bánok vele, ez még tápoldatot nem kapott, csak egy savós permetet,

és vizet sem sokat. Lehet pont ezért nem "beteg"?

A Kossuth rádióban egy gazdász azt mondta, nem szabad a növényeket locsolni, mert a víz fele megy a gyökér,

és így ha felülről kapja a vizet, akkor arra halad, és az átmelegedett talajban, ha nincs vastagon takarva, szó szerint megég.

De ha nem locsolják, a növény gyökérzete lefele megy a víz után.

Előzmény: 55judit (27572)