Elminster Aumar Creative Commons License 2024.07.21 0 0 25581

"Ezt írod: "...tételezzük fel, hogy Jézus élt,". Mi köze annak, amit mondtam, Jézushoz? Sem a tanítványokról, sem a mennybemenetelről, sem a kiválasztásról nem beszéltem. 

Pálnak volt egy élménye, arról beszéltem. Gyanús vagy:-))))))"

Akkor neked még egyszer elmagyarázom. Egy ember szavahihetőségét az összes tette és az összes állítása együtt határozza meg. És Tarsusi Saul nem szavahihető ember.

Ennek egyik eklatáns példája az a mód, ahogy magát önjelölt apostolnak titulálta. Ugyanis az apostolok Jézus kiválasztottjai. A kereszthalálát követően Júdás öngyilkosságával megrövidült az apostolok száma. Viszont mindenki fontosnak tartotta a 12-es számot, ezért aztán a tizenegy apostol megválasztott a követők közül egy új tizenkettediket. Pedig a feltámadt és nekik megjelent Jézus megtilthatta volna nekik az új apostol kiválasztását ha és amennyiben Jézusnak valóban szándékában állt volna Sault apostollá választani! Nem tiltotta meg. Azaz a feltámadt Jézusnak nem állt szándékában később Sault apostolnak választani, azaz Saul maga kamuzta be, hogy ő kiválasztott apostol. Hazudott.

Na, ennek tükrében érdemes az állítólagos jelenést vizsgálni, ami az "isten háta mögött" érdemi szemtanúk nélkül történt meg, és három egymásnak is ellentmondó beszámolója van. Bűzlik a dologról, hogy ez is orbitális bekamuzás. Tarsusi Saulnak nem volt semmiféle élménye, csak ezt hazudja hogy a bepalizható lelkeket alaposan megvezesse a saját kitaláció megváltás-tanaival, és szektát gründoljon maga koré.

Előzmény: balivi (25579)