ok, a gyerekeknek kell a hely, hogy tudjanak futkozni, ez igaz. amúgy nincsenek még olyan "fűmagkeverékek", amik teljesen szárazságtűrők, még ha nem is olyan homogének, mint a képzeletbeli ideális gyep?
épp a napokban vettem észre, hogy a szomszéd gyepszőnyegébe, amit 3-4 éve rakatott le, beköltözött a lóhere. biztos ki van borulva, azzal sem értett egyet, amikor mondtam neki, hogy szerintem szebb, ha a fű pipitérrel van keverve. (mondjuk ez neked sem jön be, emlékszem, hogy mondtad. én a homogén gyepet max. focipályán szeretem.)
lehet, hogy már kérdeztem, de a szomszédról jutott eszembe, hogy annak idején, amikor a gyepet lerakatta, akkor a teraszát is átépítette, kb. 2 hétig dolgoztak nála az ácsok, és kísértetiesen egybeesik ezzel az idővel az, amióta semmilyen növény nem nő a másik szomszédom és köztem lévő kis átjárón, kb. 2-3 m2-en. előtte is én nyírtam és azóta is én nyírom ott a füvet, de lett ott egy jó nagy folt, amin semmi nem nő. kb. 4 éve. nem tudom mit önthettek ki oda a melósok, de elég durva anyag lehet. ötlet? hígító tud ilyet? de hígítóból ennyit kiönteni? mondjuk ha 2 hétig naponta locsolják rá...a közeli erdőben is ismerek egy földes útszakaszt, amin 5-6 éve megszűnt az élet, de ott orrfacsaró vegyszerszag árulkodik a szennyezésről.