pázsit...el kéne már engedni ezt a dolgot. sőt, én megadóztatnám. :)) iszonyatosan vízigényes, cserébe se árnyékot nem ad, se co2-t sem köt meg túl sokat szerintem. viszont hetente lehet rajta égetni a benzint vagy az áramot. hát a faszomat. mondjuk én is csak nagyon nehezen álltam át egy másik szemléletre, mert fateromtól azt láttam, hogy gyerekkoromban nyáron minden reggel locsolta kb. egy órán át a füvet. "füvet", inkább. még mostanában is azon kapom magamat, hogy meg kell állnom egy pillanatra, hogy ezt miért is csinálom? ja, mert hogy ebben nőttem fel. nem is tudom, hogy miért várom el muteromtól, hogy 69 évesen megértse, hogy mennyire fontos a mulcsolás, amikor ezzel soha életében nem találkozott. mondtam neki, hogy viszek faaprítékot. "ő nem szór ki a kertbe szemetet". végül beadta a derekát.
mondjuk azt még mindig nem tudom, hogy a diófa alá mit ültessek, ami megnő 2 méter magasra (hogy takarjon). mi az, ami megél a diófa alatt. a krizantém jól elvan, de az nem nő elég nagyra. szóval fűhelyettesítő talajtakaró nem annyira jó.
a szürke madársóska ellen érdemes küzdeni? a rózsák alatt a mulcs közötti résekben nagyon sok helyen jön fel. húzkodtam egy ideig, de hátha zöldtrágyáz, mint a lucerna (csak a hasonló leveléről jutott ez eszembe).