Kedveseim,mikor ezt a topoicot nyitottam(es sok kritikat kaptam mert az egyikek azt hittek majd alanyalunk az amerikaiaknak,a maiskok meg ugy ertelmeztek hogy nem mi Neked hanem mit Neked Amerika..)pont az volt az intenciom hogy egy sznem egymasal neka ellentmondo ,a MI erzeseinkbol,tapasztalatainkbol fakadt Amerika kepet adjunk,es kozben kozben pedig segutsunk egymasnak infoval,szorakoztasuk is egymast.
Most az utobbi vitak vagy talan nem is vitak de egyes ellentmondasok soran meg azt is hozza kell tennem hogy az is jo hogy olyanok irnak ide akiknak kulonbozo stage-juk van az uj vilagna,tehat olyanok akiket tobbe vagy kevesbbe erintett meg az amerikai way of live.Egy olyan emigracios nepnem minta magyar szuksege van a regen emigraltak tapasztalataira.Egy Tibor vagy pesti utca 12 maskep latja mar az ottani vilagot(mar otthon van)mint mi egyesek aki vagy csak odaoda tevedunk vagy tuzeve lakunk ott.A lenyeg azzonban hogy mindnyajan akik ide irunk(en nem mert en nem lakok Amerikaban,nem is laktam csak sokat jartam ott is) ELSO GENERACIOSOK VAGYUNK,tehat van trobb vagy kevesebb oosszehasonlitasi alap Mo-val,ez a kozos nyelvunk.
Az izgalmas kulonbseget abba latom hogy a regebben ott elok es az ujak kozott melyik hogy ugy mondjam szegmens mutat kulonbseget.Egyszer Az uj haza eteleinek befogadasa8amellett hogy neha vannak a nosztalgikus regiek is),a szokasok asszimilalasa szokasok amik egy ido utan mar nem idegenek,nem bantok,hanem eloszor erthetobb,kesobb akceptalhatok majd meg kesobb sajata valok,a kifejezesek behelyetesitese es legfontosabban a hovatartozas.Mert bar jogosan hiszuk hogy az ottaniak,Tibor baratom is peldaul azert irnak ide ,mert tobb idejeuk leven most,tartjak,elesztik a fiatalkor nosztalgiajat azert O mar ott van otthon,ahola csaladja is.Emigracios sors .Toluk lelszivesebben arra is szeretnek valaszt kapni hogy ha ide jonnek latogatoba hogy latnak most minket...