destrukt Creative Commons License 2024.07.18 -3 0 12284

Bocs, elütöttem néhány billentyűt.

Mint már többször említettem, a relativitáselmélet helyett egy teljesen új elméletekre van szükség. Bemutattam az új elveket, amelyek az alábbiak:

• A mozgás természeténél fogva valóságos (abszolút) mozgás, amelynek viszonyítási alapja a helyi gravitációs mező
  • A fény anyagi közegben, a gravitációs mezőben terjed
  •  A fény tisztán hullámtermészetű, de nem folyamatos, hanem szaggatott, véges hosszúságú hullámdarabokból áll.
  • A fénysebesség nem ugyanannyi egy álló és egy mozgó rendszerben
  • A fénysebesség elérhető és túlszárnyalható
  • A gravitáció egy valóságos erőhatás, amely a gravitációs mezőn keresztül fejti ki hatását
  • A gravitációs hatás véges sebességgel terjed

Ezekre az elvekre felépített új elmélet már nem tartalmaz ellentmondásokat, nincsenek megoldhatatlan paradoxonok, és összhangba kerültünk a tapasztalati tényekkel. Megmagyarázhatóvá válik minden fényjelenség a tapasztalatnak megfelelően. A mozgás visszanyeri eredeti valóságos státuszát. A gravitáció ismét valóságos jelenség lesz, nem pedig geometria. Az idő és a tér a továbbiakban már nem lesz relatív. 

Az új elmélet alapelvei szöges ellentétben állnak a relativitáselmélettel, ezért ezt joggal nevezhetjük az „anti-relativitás” elméletének is.

Előzmény: destrukt (12281)