Bakancs4 Creative Commons License 2024.07.18 0 0 50783

havi fizetés volt, elképesztően drága. Most meg fillérekért vehetsz hasonló kategóriát.  Sokat változott a világ a még olcsóbb tömeggyártással...

Szerintem is . Már amennyire össze lehet hasonlítani a jelenlegi és például  a fél évszázaddal ez előtti viszonyokat . Amikor a családom az első televíziót megvette akkor az nem egy heti átlagfizetés volt , és a készülék is a kor színvonalán állt . Fekete-fehér , rádiócsöves készülék , percekig tartott mire bemelegedett , 1-2 csatorna -- most meg : a 80 centis síkképernyős , megfakult színű de üzemképes kínai cuccot a kuka mellett találtam , üzemképesen . Az új árából egy nagyobbacska autót talán tele lehet tankolni .

Az iparcikkek lényegesen olcsóbbak lettek , ráadásul iszonyatos kínálat van belőlük , illetve rengeteg új termék megjelent .

Az élelmiszer drágult inkább , mert a Kádár-korszakban azt mesterségese olcsón tartották . De abból is nehéz összehasonlítgatni , mert rengeteg új termék jelent meg -- amikor gyerek voltam csak 1 ( azaz egy ) féle kenyeret árultak egyetlen ( az egyetlen ) kiszerelésben abban a faluban , ahol laktam .

Tempora mutantur , et nos mutamur in illis . (Ovidius )

Előzmény: kiggyo (50776)