IsKol Creative Commons License 2024.07.17 0 0 27573

Nagyon hamar feladod ;-)

 

Nem tudom megmondani mennyit foglalkoztál az átállás lehetőségeivel de most hasra ütve csak azt mondanám, szinte semmit (elnézést ha durva tévedés a feltételezésem)

 

A bio vagy ökológiai gazdálkodásban el kell felejteni a "hagyományos/tapasztalati" megközelítést (kivéve a kár és kórokozók életritmusát mert azt a bioban még fontosabb ismerni). A növényt nem védjük hanem ápoljuk és segítünk neki az ellenálóképességének, stressztűrésének fokozásában szisztematikusan indukált rezisztencia fokozásával. Felkészítjük és nem gyógyítjuk. Nincs egy mindenre érvényes receptúra mert mindenkinél más és más az "adottság" (valakinél agyagos a föld míg a másiknál homok van, valaki kertje körbeépített magas házakkal míg a másiknak a dombtetőn van a kertje és így tovább...)

Gyakorlat alapján elmondhatom több "odafigyelést" és "akciót" kíván ez a gazdálkodás és persze (nagyon) nem olcsóbb!!!

 

Algák, kőzet-őrlemények, Flavonoidok, mikro és nyomelemek, réz, kén, "gomba a gombának farkasa", növényi kivonatok és az egyszerű anyagok állnak rendelkezésére a gondos gazdának.

 

Ha most indul a "vállalkozásod" válassz rezisztens fajtákat  de egy meglévő ültetvényhez kell a kitartás, azonban kivitelezhető. (cserében a biodiverzitás mellé a permetező "hurcolása" megerősítí a core-izmokat)

Előzmény: mzdude (27571)