Kedves backspace,
Bar sok mindenben egyet ertek veled, tudom mirol beszelsz hisz en mar itt elek 44 eve ebben a nagy Amerikaban. De a csaladi ettermekkel nézeteltérünk. Lehet azert mert te fiucskanak szulettel en meg kislanynak. De magyarazd mán meg nekem, miert gondolod, hogy ha az anyuka/feleség ott gürcöl a meleg konyhaban egesz delelott mialatt kedvenc csaladja vagy TV-t néz kényelmesen vagy kint a kertben pancsikol a "pool"-ban, ez jobb családi törödés mint egyutt kimenni egy vendeglobe, jokedvüen elbeszélgetni majd egyutt haza jonni es egyutt pancsikolni a "pool"-ban??
Az emberek egymashoz valo bizonyos közönyösségében van igazsag de
nem mernék általánositani. Nekem pl. ahol 28 evig laktam New Jersey-ben, a legtobb (amerikai) szomszedommal annyira közeli kapcsolatunk volt, hogy bizony sokszor csongettunk egymas ajtajan ha kifutottunk lisztböl vagy tojasbol, beszoltunk hozzajuk mielott vásárolni mentunk, aki nem dolgozott, besegitett a gyerekeket iskolaba vinni-hozni, télen akinek hókotro gépe volt, elkotorta a havat annak a háza elöl is akinek nem volt, söt többünknek kulcsunk is volt egymás házához, valami veszély vagy szükség esetére. (én pl. "hires" voltam arrol hogy mindég kizártam magam)
Szoval azert nem kell mindeg negativan nézni az amerikaiakat pusztán azért mert ök esetleg másképp reagálnak dolgokra mint amihez ti otthon hozzá vagytok szokva. Ök éppen ugy tudnak szeretni, nevetni, sirni, ütni vagy ölelni, csak esetleg másképp. És ettöl kerek a világ.