Pedig a múltkor olvastam egy cikket, ami alapján úgy tűnt, hogy lesz adózás a nyugdíjasoknak is. Egyből az jutott eszembe, hogy ez nem feltétlen baj, mert majd nem lehet őket ingyenélőzni. A német nyugdíjból is vonnak le adót amúgy. Plusz nyilván jövedelemarányos lesz, szóval aki ügyeskedett a réven, majd veszít a vámon. (Még vagy tizenéve egy rakás jelenleg is aktív politikus elment nyugdíjba, mert tudták, hogy a törvény változása után kevesebb nyugdíjat számolnának majd nekik ki. A plebs szopott, a politikusok meg vállat vontak és megszavazták.)
Persze ezt az én naiv kis idealista fejemben úgy raktam össze, hogy előbb virtuálisan megemelik a nyugdíjakat, azzal párhuzamosan életbe lép az adózás és kb. ugyanannyit kapnak a nyugdíjasok majd, mint az adózott nyugdíj előtti időkben. A férjem kiröhögött. :)
Bélánk meg olyan kis egyszerű fatest (mert a kocka állapotot se tudja hozni), hogy fel se merül benne: ő is lesz nyugdíjas. Tudjátok, mint a viccben, ahol az egyszeri politikus a börtönre akar temérdek sok pénzt költeni, de óvodába nem fog már járni, szóval arra nem. Ha pediglen Béla jogosan gondolja úgy, hogy ő nem lesz nyugdíjas, akkor meg annyira egyszerű kis tuskóka, hogy fel se merül benne, hogy miért is nem okés az a társadalom és politikacsinálás, ahol még elképzelés szintjén sem nyugdíjasként vagy nyugdíj mellett dolgozva töltheti majd a ledolgozott élete végét. :)