Hát, úgy tűnik, hogy nem sok részt láttál a sorozatból, de ez nem is nagy baj, csak nem kéne akkor véleményezni, oké?
Arről szól az esetek nagy többségében, hogy valaki, aki történetesen az USA fegyveres erők kötelékébe tartozik, valami rosszat csinál, és a katonai ügyészség képviselője megoldja az ügyet. Se többről, se kevesebbről. Na most ebbe belemagyarázni valami USAfóbiától vezérelt ökörséget, hát elég elborult elmére vall.
Tudod, Magyarországon is történnek ilyen esetek, tudod itt is van katonai ügyészség, és szinte minden, amit a sorozatban láthattál. Csak tudod itt nincs tengerészet, légierő, és úgy egyántalán nincs hadsereg, nincs megbecsülése a katonai pályának, nincs elismertsége, van helyette köztisztviselői meg közalkalmazotti illetmény meg lófasz, már elnézést.
És ez nem ettől a sorozattól, vagy a többi amerikai filmtől van így. Persze Te is tudod, hogy az amerikai hadsereg, tengerészet stb. miért szponzorálja az ilyen filmeket - de könyörgöm, nem jobb az a rendszer, ahol csalogatják a srácokat a seregbe (ahol a nagyon nulla hátterúek igenis komoly karrierlehetőséget, oktatást stb. kapnak) mint az a rendszer, ami miatt egy ország hadköteles ifjúsága több mint felének olyan "egészségi problémái" támadnak, hogy alkalmatlan lesz a szolgálatra?
Úgyhogy utálhatod Amerikát, én sem szeretem, az ottani emberektől, stílustól sem vagyok elájulva, de ebben sokkal-sokkal-sokkal jobbak, mint mi! És ha akarják, mutogassák nyugodtan, még ha egy idealizált képet is adnak róla. Büszkék lehetnek rá.