sansalvador Creative Commons License 2000.05.31 0 0 176
Kedves Gabriel!

"Mit tud egy blokk? Az csak egy nagy darab vas, ami nagyjabol meghataroz bizonyos geometriat, nem sokat oszt v. szoroz."

Nem vagyok mérnök, de nem is kell annak lennie az embernek, hogy kitalálja hogy számit. Szerintem elég sokat ahhoz, hogy egy autót motorikusan alapvetően meghatározzon. De ha szerinted nem számit, akkor miért nem járnak az autók most is az 1900-as évek környékén kiöntött motorblokokkal? Hülyén hangzik nem?
Szóval szerintem eléggé számit ahhoz, hogy egy olyan autógyárat jellemezzen, aki olyan nagy pofával zengi saját dicsőségét, mint a VW. Vagy mint a VW csopotba tartozó Audi, aki a "technikai előrehaladás" éllovasának minősiti magát, miközben 1972-es motorblokokkal szereli autóit.(TDI). Szomorú.

"A hangjat meg szvsz ugyse hallod. A remeges meg szerintem egyertelmuen negyhengeres tulajdonsag"

Már miért ne hallanád? Ezt nem értem. A remegés pedig nem egyértelműen négyhengeres tulajdonság. Nem lehettek valami jó autóid ha ez a véleményed.

Amugy ultel mar ilyenben hogy szerinted "hangos" meg "traktoros" ?

Igen, volt szerencsém. A 3 db Audi 100-asból -ami volt- a legutóbbi egy 2.5 TDI 5 hengeres volt. Egyébként motorikusan klasszisokkal jobb dizelautó mint az Opel Omega 2.5 -egyébként ős BMW- dizele, nyugodtan kijelenthetem, hogy hangos és traktoros. Amilyenek a TDI-k általában. De mivel az Omega 2.5 dizeljét is ismerem, nem kell azt gondolni, hogy nem tudom mit beszélek. Speciel nekem "eléggé" hallhatónak tünt a motorzaj. Ha dizel akkor francia, ebben is biztos vagyok. Az legalább valóban halk. Szintén tapasztalat.

De szeretnélek megnyugtatni, hogy dizelek (2 db német, 2 db francia)mellett van némi tapasztalatom a benzinesek terén is. A kettő német benzines (1.4, 2.0) és 6 db francia (1.4-től a 2.0 turbo és 3.0 V6) mellett 2 db amerikai (2.4, 3.5) tulajdonlásához is volt szerencsém. Az utóbbi egy Chrysler New Yorker LHS 3.5 V6 24V volt. Ugyhogy van fogalmam a traktoros és hangos fogalmak mibenlétéről.

De 2 hónap múlva lesz szerencsém egy Lamborghini Diablo 6.9 V12-es gyári épitésű versenyautót is kipróbálni és eldönteni, hogy mi számit traktorosnak. :-)

Előzmény: gabriel_ (173)