Ghanima Creative Commons License 2000.05.31 0 0 2
Bezony, bezony, kedves BloOm, az a helyes, ahogyan a "Kisváros" mutatja be egy ország védelmi erejét! Igazad van, éljen a Kisváros...
Egyébként millen érdekes, régebben azt mondták, hogy a Szovjetúnió olyan nagy, ugyi, annak is lehetett hátsót nyalni, jött is a "Tavasz 17 pillanata"...! :-))
Véletlenül nem az egyszerű irigység ír belőled, hogy azok a tökfejek ügyesebben próbálják odahaza a zászló, stb, stb. szeretete felé irányozni a plebset?? Szerintem, ha ez a mi hazánkban arra folyásol be (pardon...) valakit, hogy emiatt legyen elájulva az amerikaiak nagyságától, hát azt az illetőt nagyon sajnálom.
Nekem pl. egyszerűen egy olyan filmsorozat volt, amelyik megpróbált egy újabb, eddig nem ismert szemszögből nézve, bűnügyi filmet készíteni.
Viszont, ha már itt tartok: nem tudom, láttad-e a Reneszánsz Ember c. filmet. Danny deVito a főszereplője, és arról is szólt a számomra (tehát nem maga a teljes történet érdekes mostt!!), hogy az a nyavalyás hadsereg annak érdekében, hogy az önkéntesei bizonyos szintig legalább bírjanak tudással, foglalkoztat egy tanárt, sat, sat. sat. Azt a végeredményt vontam le, hogy milyen szép is lenne, ha a (remélhetően persze nemsokára ugyancsak profi) magyar hadsereg is jó lenne arra, hogy a bezupáló, tudásszintben nagyon alul álló közlegényeket akár "parancsilag" is, rá tudná venni tudás- és kultúrszintjének növelésére. Tudom, hogy ez iszonyú sok pénzbe kerülne, de ha - akár a leszerelő, akár a későbbiekben zsoldos - katonáknak jobb esélyük lenne az elért bővebb tudással, kulturális szintemelkedéssel az életben, nos, az csak jó lenne mindenkinek.
Tudom persze, hogy a Reneszánsz Ember "csak" film, de valahogy gyanítom, miszerint valóban létezik valamilyen formában a továbboktatás, nevelés a US Armyban.
üdv,
Ghanima
Előzmény: BLo0m (1)