Beigazolódott a félelmem….
Sziasztok, úgy döntöttem, hogy rövid posztot írok a Waldorfrol, amit lehet, hogy törölni fognak, de már az sem érdekel, ha segítek pár embernek ezzel, akkor már jó… annak idején mi is örültünk volna egy valós és reális posztnak.
Soha többet Waldorf!!!! Túl vagyunk rajta, vért izzadva, hogy a gyerek tovább tanuljon.
Folyamatos hazudozasok, be nem tartott ígéretek!
Biztosítottak minket, hogy amikor a gyerek 8. Osztályba ment, hogy maximálisan támogatják matematikából, hogy a felvételit meg tudja írni - nem Waldorf volt a további cél, több ok miatt-ugye elvileg a Waldorf rendszer támogatja a gyermeket, amiben jó és sikeres. Elindultunk a felvételi útján, rájött a gyermek, hogy olyan szinten a béka seg.e alatt van magyarból és matekbol, hogy esélye a felvételire 0. Lelkesen elkezdtünk tanarhoz járni egy isteni magyar pedagógus hihetetlenül felhozta a gyereket, szuper magyar felvételit irt. A játékban bíztunk, ami ígéretet kaptunk, aztán valahogy mégsem jött a segítség. Tanárt nem találtam, aki erről a szintről fel tudta volna hozni matekbol.
A probléma már novemberben elkezdődött, amikor az én 14 éves gyeremekem, azzal szembesült, hogy szó szerinte SEMMIT nem tanulnak és a szakadék egyre nagyobb lett. Már utalt suliba járni, a tanító egyre jobban kezdte azokat a gyerekeket hatraltatni, fisztralni, nyomást gyakorolni, különböző lelki terrort alkalmazva, hogy ne haladjanak. Egyre jobban utalt már iskolába járni, közben folyamatos tanarhoz járás, felvételi előkészítő, edzés, éves munka stb. A felvételi nagy nehezen sikerült, hála oda ment, ahova szeretett volna, na itt meg nagyobb volt a feszültség.
Számomra nonszensz, hogy egy osztály tanítóknak 250.000.-ért kell év végi ajándékot venni, a tobbirol nem is beszélve.
Az, hogy a gyerek év végi kirándulásra egy vagyonba került és “ sehol “ nem voltak, tilos volt vásárolni. Volt ahova nem vittek el a gyereket, mert ő már ott volt. Elszamolas smafu…tudnék még írni…
Egy tanács, járhatok körbe, akik infót gyűjtenek…. Lehet, hogy jobb egy köztes iskola, mint a Waldorf… hála a másik gyermekem “ köztes” iskolába került és látom a különbséget…. Ezt a posztot a waldorfos csoportból töröltek…
3 Waldorf iskoláról sikerült véleményt gyűjteni, a maga nemében… ezek mind Budapesti iskolák.