Petyuss
2024.06.28
|
|
0 0
421523
|
Mócsán meg Allen szerintem végigcsinálta az egyetemi programokat, mint ahogy ezekből a nemzetekből is még jónéhányan (ez csak tipp, nem néztem utána). Itt inkább én arra szerettem volna utalni, hogy ezekből az országokból kikerül 1-1 olyan kiugró tehetség (igen, Valerio-Bodon, ha kimegy egyetemre, akkor neki is jobb esélye lett volna rá), aki felkelti NBA szinten a csapatok figyelmét, míg nálunk erre valamiért nincs meg az esély. És a magyar utánpótlás válogatottak azokkal a csapatokkal versenyeznek, akiknek a soraiban a most draftoltak pár évvel ezelőtt pályára léptek, hiszen az egyetemi program nem ütközik a nyári EB-kkel, vagy egyszerűen a korosztály miatt nem is érinti azokat. Esetleg pont ezeken a versenyeken hívták fel magukra a figyelmet az NCAA csapatok számára.
Kíváncsi vagyok, hogy ez a trend mennyire fog egyébként megváltozni, a tavalyi U16-os válogatott 4 soproni játékosából 3 az ősszel már Amerikában kezdi a szezont még középiskolásként, egy pedig az SKC-ban. Aztán, hogy melyikük hozott jó/jobb döntést, az majd pár év múlva kiderül. |
Előzmény: realfan (421522)
|
|