divaoni01 Creative Commons License 2024.06.26 0 2 219843

AOTD on

Rolling Stones - Tattoo You

Na, igen a második része valóban jobb, de így sem padlóztam le tőle. Többnyire kellemes nem mondom, de azért van hullámzás is bőséggel. Az olyan lityi-lötyi számokra, mint a Little T & A meg egyenesen nem értem miért van szükségük és hát igazából nagyon nem egyedi eset a hasonlóan nyegle, komolytalan hozzáállás náluk a pályafutásukban. Ezzel együtt ezen az albumukon is több a patinás, veretes megközelítés melyek tovább táplálják a kultikus státuszt, akkor is ha nem pont ők a legnagyobb kedvenceim.

7/10

James - Laid

Jellegzetesen orgazmikus James. Ugyanakkor az olyan dalok esetében mint a Five-O, melyeknél még pluszban átsüt Eno nagymester utolérhetetlen csengő-bongó hozzáállása is, egyenesen többszörös orgazmusra lehet számítani. A címadót vagy a Say Something-et szokták sztárolni innen, de én itt nemigen találok hibapontot. Eszementen éteri, áttetszően tiszta fuvallat érezhető itt szinte minden tétel esetében egészen a szintén pazar zárásig, mely az instrumentális Skindiving személyében jön el. Szinte szentségtörésnek gondolom a maximális pontszám alatti tartományt ilyen körülmények közt. Talán egy árnyalattal mégis lassabban jutottam el a nirvánáig ma a hatására, de ez simán lehet pusztán az én aktuális állapotom függvénye, mert asszem az album egyébként mindent megtesz ami csak zeneművésztileg lehetséges, sőt néhány olyat is hoz ami már inkább az impossible kategória.  

9/10

AOTD off

Előzmény: Alternative Thor (219841)