Igazság80 Creative Commons License 2024.06.26 0 0 3351

"Árész nem Targitaosz"

Ki a tököm mondta hogy ugyanaz ???...    Én azt írtam hogy sok leírásban annak a személynek a megfelelőjének  tartják.   Mint a Zobákpuszta postása és  Baktalórántháza postása közt is van némi összefüggés,  hasonlót ténykednek.))    Ettől még lehet az egyik jó ember a másik meg gané ,  ezen még nem kell fennakadni.    Bár ez a "jó ember"  is eléggé véleményes ha csak a fele igaz abból amit leírtak róla.

Ja és még egyszer :  Nem én találtam ki azt a kapcsolódást,  én csak leírtam hogy több leírás mit tart.  Náluk reklamálj ! ))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az ókori görögök egyértelműen sokszor ugyanannak a személynek tartják  Targitaoszt és Herakleszt.  Meg az egyik szkíta eredetmonda szerint is Heraklesz az ősapa.   Ez meg tény,  de én ennek valóságtartalmát sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom így  3000+ pár száz évvel később,  de valószínűleg te sem.

A lényeg hogy számolni kell az azonosság lehetőségével,  mert könnyen lehet tényleg egy személy van a két(azaz 3) név mögött.  Heraklesz---Hercules  bizonyosan ugyanaz  lehet az gondolom eleve nem is vitatott.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" A  hangalak csak a gyök szerint egyezik/hasonló , a többi már nem."   ----  Írod arra hogy  közösítettem a HARGITA/HERAKLESZ/HERCULES  hármast.     Igen mivel a HARc és HARag szavakkal jó eséllyel közösíthetőek olyanok akikből 3/2 személy bizonyosan azonos,  de én azt mondom hogy a 3. személy sem zárható ki hogy ugyanez.   De simán lehet hogy Hargita teljesen másik ember és ő a valódi ősapa akiről igen keveset lehet tudni.

JÓZSEF ----JÓSKA-----JÓZSI    is  3 hangalak.))    És van némi közük egymáshoz szerintem mivel voltaképpen ez egy.   Tehát ott se zárjuk ki ezt a lehetőséget.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"mert Herkules a római panteonban a sport és az utazás istene volt"   

Ja, az is volt.  Meg azt diszkréten kihagytad a sztoriból hogy HADISTEN  is volt.   De vicces is ez a vita, hiszen a történelem egyik legismertebb harcosaként ismert.  Olyannyira hogy a nevében is jó eséllyel ez van : HERCULES--HARCOLÓS    A harcokról ismert,  a híres 12 próbája is  erről szól éppen...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Héraklész  görög félisten volt, nem ősapa,  hanem az istenek "játékszere" , A  harag távol állt tőle ,..."

Most szórakozol velünk???   Ha csak a negyede igaz annak mit róla írnak,  már egy eszelős idegbeteg skizofrén vadállat képe jön le az írásokból.  Majd sorolom mindjárt miket tett meg.     Azok után remélem is hogy Hargita tényleg valaki más és tényleg nem ezzel a figurával lesz azonos.

"Általában elmondható hogy az igazság oldalán állt"   -----  hát ja már amikor.  Kivéve mikor épp nem.  Vegyük már át mit írnak Héraklészről :   

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Még azt mondja hogy a HARAG távol állt tőle.))   Oké, vegyük át hogy vajon mennyire :

1:  Már a bölcsőjében kígyókat fojtogatott.))  Oké mondjuk ezt muszáj volt,  jogos önvédelem,  kipipálhatjuk. 

2:  Még gyermekként (!)  kivégezte a zenetanárát,  mert az bírálni merészelte a lantjátékát.

3: 18 évesen egy adóügyi nézeteltérés során  emberek füleit és orrait vágja le.  (még ha épp igaza is volt esetleg az ügyben, ezt biztosan muszáj volt így megoldani.))...)

4: Fiatal felnőttként lemészárolta saját (!) 3  gyermekét,  továbbá a móka kedvéért még a saját testvére  további 2 gyerekét is KIVÉGEZTE.    Qva nagy hős ja.))    Örültségi rohamról írnak esetében.  Történetíró szerint  itt nevezték meg HERAKLESZ  néven !   Simán lehet HARAGLÓS az említett "csekélyke" incidenseket követően.))   Hisz ezek után felbaszott egypár embert az tuti fix.  Még stimmel is rá.

Ezután jött a száműzés  és a 12 pontos "jóvátétel"     Nézzük ezután a hőstetteken kívül tudja e vajon türtőztetni magát az emberünk, és tényleg megjavult é és lehiggadt.  Le a faszt,  további esztelen és értelmetlen vérontások következnek :

5: Az 5. próbatételig nincs gond, itt már lesz :    Augeisz átbaszta őt,  és annyira nem haragtartó emberünk, hogy évekkel később ezért őt kivégzi.  Ezzel még korántsem elégedett meg a szerinted igazságos emberünk, mert a történetben a teljesen vétlen  családtagokat is lemészárolja, köztük újfent gyermekek esnek áldozatául jámbor cselekedeteinek,  akik az egészről semmit sem tehettek.

6: A 10. feladat során a kétfejű kutya likvidálása után mindenféle  ok nélkül végzett egy pásztorral is. A jámbor.))  Közben itt-ott még agyonver ezt-azt csupán bosszúvágyból, sértettség okán, az ilyeneket már nem is részletezem.))

7:  Ez már a próbák utáni időszak :    rögtön ezt követően egy áldozati toron incidensbe keveredett, ahol Eurüsztheusz 5 fiából hármat is  kivégez.    Tiszta Szent Johanna.))   Ugye?...  És ez csak a sértettsége miatt,  itt nem önvédelem vagy ilyesmi okán.  Ez nála amolyan általános vitarendezési eljárás.))

8: Nem sokkal ezután egy fontos megbízást kapott.  Egy lakomán azonban  a saját megbízóját  aljas módon lelökte egy szikláról.  Qva nagy hős.))   Saját tettét elmebajjal magyarázta ami csak úgy rátört.  Persze, értjük.))     Ezek itt nem Hamupipőke kalandjai szerintem.))

Aztán megint száműzték,  ami nem csoda ilyen előzmények után,  és még mindig örülhet, hogy nem lőtték ki mint egy veszett kutyát,  ezt követően viszont inkább hőstettei voltak még  leszámítva egy incidenst mikor élő embernek hitt egy szobrot és rátámadt.)) 

Maradjunk annyiban hogy így kissé már árnyaltabb ez az összkép a hőstettei mellett...

Előzmény: kitadimanta (3342)