Jagerman* Creative Commons License 2024.06.25 0 6 20484

Végül a negyedik kalapos lehetséges ellenfeleket néztem meg:

A görög "Kolosszus Rodosz" a görög alapszakasz 6. helyén zárt 9 győzelemmel és 13 vereséggel, majd a középszakaszban 1 győzelem mellett 4 vereséget gyűjtött be, így a rájátszásnak 10 győzelemmel és 17 vereséggel a 6. helyről futott neki, ahol a Peristeri 2:0-al ment tovább ellene a negyeddöntőben.(79:63, 88:86). Velük is esetleg jó lenne játszani.

A német Würzburg 5. helyen (24 győzelem 10 vereség), a Vechta 6. helyen (21 győzelem 13 vereség) zárta az alapszakaszt. A rájátszásban a Würzburg pályahátrányból győzni tudott 3:1-re az Ulm ellen, míg a Vecta a 3. helyen végzett Chemnitz ellen 3:1-re veszített. Az elődöntőben az euroligás Bayern 3:0-ra (91:76, 99:75, 75:61) nagyon biztosan verte a Würzburgot.

A lengyel WKS Slask Wroclaw (magyar nevén: Boroszló) a 6. helyen zárta a lengyel alapszakaszt 17 győzelemmel és 13 vereséggel. A rájátszásban sikerült bravúrt bemutatnia a 3. helyezett Ostrow Wielkopolski 3:1-es legyőzésével, de az elődöntőben a Trefl Sopot ellen már összesítésben 3:1-es mutatóval kiesett.

Akik még esélyesek szerintem a bejutásra a bajnoki ágról a Benfica/Nymburk párossal kell szerintem számolni, már ha lesz ilyen. A nem bajnokcsapatok ágáról pedig a Telekom Bonn, a Dinamo Sassari, a PAOK, vagy a MoraBanc Andorra jöhet be szerintem a 4. kalapba.

Innen a Rodosz, vagy a Boroszló lenne talán a legjobb választás előzetesen.