Tenebres Creative Commons License 2024.06.25 0 3 219832

AOTD-k On

Rolling Stones – Tattoo You

Nem élem a Stones világát, de az azért megvan, hogy sok rajongó szerint ez volt az utolsó igazán jó RS lemez. Állást nem is foglalnék a kérdésben az életmű komolyabb ismerete nélkül, azt viszont osztom, hogy ez egy remek anyag, a csapat minden stílusjegyével vértezve. Nem is tudom, miért nem hallgatok több ilyet, hiszen az utóbbi évtizedben rendesen elkapott ’70-es évek világa, igaz, Patti Smith, a New York Dolls, a Dead Boys vagy a Television egészen máshogy nyúlnak a zenéhez. Persze, ez jóval populárisabb minden szempontból, a tömegek imádták, én meg felfedeztem magamnak negyvenakárhány év késéssel, nagy dolog. 10/8

Spiritual Beggars – Demons

Némelyik lemezük tetszik, némelyik nem. Az Ad Astra nagyon, az azt követő On Fire nem. Pont emiatt lehet, hogy a Demons-szal bőven sok évvel a kiadása után kezdtem az ismerkedést, pedig ha ezt az ős-sabbathos vonalat nézem vitán felül az egyik legjobb csapatról van szó. Szóval sokáig elkerültük egymást, utána sem lettem igazán rajongó, a tegnapi pörgetés hatására azért csak lejátszóba került és tessék, ma meg kiválóan működik nálam, mert már harmadjára megy. Mivel anno nem toltam túl, így biztos van benne egy jó adag „újdonság varázsa” is, de a nem túlpolírozott hangzással tálalt ízes-húzós muzsika módfelett jól esett. Lehet holnap már nem kívánom, de ma ennyit mindenképpen megér nálam: 10/8

AOTD-k Off